in

Počeo Ljetni kamp DND-a i Grada Poreča

Foto Grad Poreč

Svečanim otvaranjem u igraonici hotela Pinije i podizanjem zastave na Gradskom kupalištu gradonačelnik Loris Peršurić otvorio je ovogodišnje izdanje Dječjeg ljetnog kampa, koji se drugo ljeto odvija na dvije lokacije i kroz koji će sljedeća dva mjeseca boraviti, igrati se, družiti, kupati se i  učiti više od 550 djece.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Kako je napomenuo gradonačelnik, zahvalan je da DND i Grad surađuju na programima za kvalitetno, sigurno i zabavno odrastanje djece te jedno bezbrižno ljeto kako za djecu, tako i za roditelje.

Kao i dosadašnjih godina, djeca su podijeljena u tri dobne skupine, od predškolskog uzrasta, pa dok god im je zanimljivo, što je načelno do sedmog razreda osnovne škole, u četiri dvotjedne smjene, od 6:45 do 16 sati. 

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

S djecom će raditi 48 stručnih voditelja/ica i asistenata/ica, po dvoje na svaku skupinu djece. Kampom koordinira upraviteljica DND-a Gabrijela Močibob, a već godinama se skrb o djeci tokom ljeta provodi u uhodanom partnerstvu s Gradom Porečom-Parenzo i tvrtkom Valamar.

U svakodnevni program kampa uključena je škola plivanja, niz zanimljivih radionica vanjskih suradnika koje dopunjuju program što za djecu osmisle voditelji/ce i asistenti/ce, te jedan dan u Zelenoj laguni, Djeci se nudi i mogućnost izleta u Dino park i Istralandiju, za koje je DND isposlovao povoljne cijene prijevoza i ulaznica, zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s poduzetnicima.

I ove godine za djecu je svako jutro osigurano svježe sezonsko voće, ručak i po dvije majice po smjeni.

U prvoj smjeni na Picalu su voditelji/ce Karmen Vidović, Marina Čabraja i Igor Ostojić i asistentice Ivona Suban, Dijana Lutvica i Tina Nekić te Kijara Pauletić.

na Gradskom kupalištu su voditelji/ce Stela Đujić, Filip Šuman i Vedran Stanić s asistenticama Antonelom Kotarac, Enrikom Veznaver i Antheom Sabatti. Aktivnosti na Gradskom kupalištu koordiniraju naizmjence Klaudija Ilinčić i Natasha Bayer.

Grad Poreč-Parenzo subvencionira boravak djece sa svojeg područja u Ljetnom kampu, dok je djeci u socijalnoj potrebi omogućen besplatan boravak i prijevoz.

KIPAR - foto TZ Brtonigla

Ljetna kiparska škola vraća se u Brtoniglu

ZAJEDNO U ĐIR – Festival za osobe s intelektualnim teškoćama Istre uz sport, kupanje i druženje