in

Poreč: Flautistice Umjetničke škole osvojile nagrade na hrvatskom natjecanju glazbe i plesa u Imotskom

U glazbenoj školi „Dr. fra Ivan Glibotić“ u Imotskom održano je 60. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini puhači, od 7. do 9. ožujka 2022. godine. Na natjecanje u disciplini flaute prijavio se 41 učenik osnovnih i srednjih glazbenih škola od I. do VII. kategorije, iz gotovo svih glazbenih škola u regiji jug.

Umjetničku školu Poreč predstavljale su Eva Palman, učenica 4. razreda flaute u klasi prof. Samante Stell i Ava Asia Kanceljak, učenica 5. razreda flaute u klasi prof. Anamarije Škare Youens.

U II. kategoriji svojim su uspješnim nastupom natjecateljice osvojile Eva I. nagradu s 97,13 bodova i Ava Asia II. nagradu s 87,75 bodova.

Učenice je uz klavirsku pratnju podržala sjajna korepetitorica učiteljica Karla Šain.

Ocjenjivački sud, izabran iz reda istaknutih pedagoga za discipline flaute, klarineta, saksofona, oboe i fagota, činili su predsjednica Renata Penezić, te članovi Marija Župić, Ivan Ledenko, Lovro Merčep i Matko Smolčić.

Ocjenjivački sud imao je zahtjevan zadatak ocijeniti učenike u svakoj pojedinačnoj disciplini u sedam kategorija. Ocjenjivanje natjecatelja temeljilo se na vrednovanju sljedećih elemenata: tehničke vještine, kvalitete zvuka, fraziranja, poštivanja stilskih obilježja i muzikalnosti, točnosti izvedbe i umjetničkog dojma cjelokupne izvedbe.

Eva Palman svojim je sjajnim nastupom postigla najbolji uspjeh, 1. nagradu i pravo nastupa na državnom nastupu gdje će se natjecati u finalu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dakle, predstoji joj još nekoliko tjedana intenzivnih priprema zajedno sa njezinom sjajnom učiteljicom savjetnicom Samantom Stell.

Učenica Ava Asia Kanceljak također je višestruko nagrađivana učenica koja svake godine postiže uspjehe na glazbenim natjecanjima i nastupa na koncertima u organizaciji škole pod vodstvom svoje učiteljice Anamarije Škare Youens. Uspjeh svih učenica i učiteljica veliko su priznanje i poticaj za daljnji rad te su izuzetno ponosni na sudjelovanje i postignute rezultate. Napomenuli su iz škole da ovakvi rezultati ne bi bili mogući da nema velike podrške i suradnje roditelja i učitelja i ravnatelja osnovnih škola (OŠ Joakima Rakovca Sveti Lovreč Pazenatički i OŠ Finida).

David i Lucia - Foto Umjetnička škola Poreč

Porečki harmonikaši David Pršurić i Lucia Janko izvrsni na 60. hrvatskom natjecanju u Karlovcu

dino kozlevac aleksandar stojanović

U petak u Istri malo novozaraženih, izliječenih i hospitaliziranih