in

Porečki harmonikaši David Pršurić i Lucia Janko izvrsni na 60. hrvatskom natjecanju u Karlovcu

David i Lucia - Foto Umjetnička škola Poreč

U glazbenoj školi u Karlovcu nedavno je održano 60. regionalno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini harmonika. Na natjecanje u disciplini harmonike prijavilo se 24 učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola od II. do VIII. kategorije. Umjetničku školu Poreč predstavljali su David Pršurić, učenik 3. razreda harmonike, pod vodstvom učitelja Paola Peruška i Lucia Janko, učenica 3. razreda harmonike, pod vodstvom učiteljice Ane Šterpin Zagoranski.

U II. kategoriji svojim su uspješnim nastupom učenici osvojili: David Pršurić – 1. nagradu i 1. mjesto a Lucia Janko – 1. nagradu.

Ocjenjivački sud, izabran iz reda istaknutih pedagoga za disciplinu harmonike, činili su Franko Božac, Saša Bastalec, Dalibor Boljun, Tomislav Krvarić i učiteljica Umjetničke škole Poreč Ana Šterpin Zagoranski.

Ocjenjivanje natjecatelja temeljilo se na vrednovanju sljedećih elemenata: tehničke vještine, kvalitete zvuka, fraziranja, poštivanja stilskih obilježja i muzikalnosti, točnosti izvedbe i umjetničkog dojma cjelokupne izvedbe, priopćili su iz Umjetničke škole.

Prolog u Vrsaru - Foto PR Istarsko proljeće

VRSAR: Istarsko proljeće startalo prologom na aerodromu – U petak prva etapa POREČ – FUNTANA duga 153 km

Poreč: Flautistice Umjetničke škole osvojile nagrade na hrvatskom natjecanju glazbe i plesa u Imotskom