in

POREČ: Završena 13. BOOKtiga, ali putovanje s knjižnicom nastavlja se akcijom BOOKtiga BOOKing

Od 1. do 3. listopada u Poreču se održao Festival pročitanih knjiga BOOKtiga u organizaciji Gradske knjižnice Poreč s brojnim sadržajima – sajmom rabljenih knjiga i književno-glazbenim susretima. Sa završetkom BOOKtige završen je prvi dio putovanja s Knjižnicom, ali sve ljubitelje knjiga čekaju brojne destinacije na koje mogu otputovati upravo kroz pročitane knjige. Ovaj Festival, kontinuirano, već trinaestu godinu zaredom, poziva građane da se donacijama i kupnjom rabljenih knjiga pridruže stvaranju jedinstvenog događaja koji svake godine obogaćuje ponuda gostujućih antikvarijata.

Komunikacijski koncepti Booktige, koje potpisuje Studio Sonda, uvijek su vrlo posebni te je i ove godine osmišljena jedinstvena priča. Svima kojima u ovoj neizvjesnoj 2020. godini nedostaju putovanja, Gradska Knjižnica Poreč nudi rješenje: 100% COVID free „putovanja“.

S BOOKtigom je započela akcija “BOOKtiga BOOKing”, a trajat će sve do 15. studenoga, do kraja Mjeseca hrvatske knjige. U navedenom periodu Gradska Knjižnica Poreč postaje putnička agencija.

Internetska stranica Knjižnice www.knjiznicaporec.hr preoblikovana je u „booking sustav“ kroz koji možete pretražiti destinacije koje želite posjetiti, a zatim sustav predlaže sve knjige iz fonda Knjižnice, koje u svojem naslovu ili kratkom opisu imaju odabranu destinaciju, drugim riječima – mjesta na koje možete otputovati!

Prilikom posudbe knjiga u Knjižnici, svi novi i postojeći članovi, imat će mogućnost odabrati gratis putovanje u vidu darovane rabljene knjige. Naposljetku, korisnici na web stranici Knjižnice mogu pronaći naslovnicu te knjige, poslati e-razglednicu s „putovanja“ na koje ih je knjiga odvela, proslijediti je Knjižnici, a svoje dojmove mogu podijeliti i s prijateljima putem društvenih mreža.

U prva tri dana na BOOKtižinu je prikupljeno 9.210 kuna, a knjige se mogu i dalje razgledati i kupiti u prostorima matičnog odjela (Trg Marafor 3), u radno vrijeme Knjižnice, sve do kraja Mjeseca hrvatske knjige. Prikupljena novčana sredstva utrošit će se na prostornu signalizaciju u Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč.

Ovogodišnji programski dio Festivala obogatila su renomirana imena hrvatske kulturne scene. Prevoditeljica Sanda Hržić i glazbenik Darko Rundek predstavili su poemu „Jezik ptica“. Jurica Pavičić, jedan od najčitanijih književnika u Gradskoj knjižnici Poreč, predstavio se publici svojim najnovijim romanom „Prometejev sin“. Dodijeljena je 11. po redu Nagrada BOOKtiga, dvostrukom laureatu Kristianu Novaku za najčitaniji roman u svim knjižnicama Istarske županije – „Ciganin, ali najljepši“.

POREČ: Otvorena 13. BOOKtiga - Nagrada uručena piscu Kristianu Novaku

POREČ: Na BOOKtižinu za dječji odjel knjižnice prikupljeno više od 9.000 kuna

21. INA RALLY zatvara ceste na području POREČA, TARA, VIŠNJANA i KANFANARA

21. INA RALLY zatvara ceste na području POREČA, TARA, VIŠNJANA i KANFANARA