in

POREČU odobreno pola milijuna kuna za opremanje novog vrtića u Žbandaju

Uspješnom prijavom na poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini, koji je raspisao Središnji državni ured za demografiju i mlade, Gradu Poreč odobreno je 500.000 bespovratnih kuna za „Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića Žbandaj“.

S obzirom na to da Poreč iz godine u godinu bilježi pozitivna demografska kretanja te konstantan porast broja djece za upis u predškolske ustanove, osiguranje institucijskog zbrinjavanja te potreba za predškolskim ustanovama je neophodna.

Grad je na te trendove reagirao pravovremenim ulaganjem – u samo tri godine otvorena su tri nova vrtića, kako bi se osiguralo mjesto za svako dijete. Posljednja u nizu investicija je upravo gradnja vrtića i jaslica u Žbandaju za sedamdesetak djece, a odobrena sredstva uložit će se u uređenje i opremanje novog vrtića koji svoja vrata otvara već ove subote.

– Pohvale idu mojem uvijek aktivnom timu koji redovno prijavljuju projekte za povećanje kvalitete života u Poreču. Iako ulazimo u najviši razred po razvijenosti, pa se samim time, zbog vlastite prerazvijenosti, na neke natječaje ni ne možemo javiti, to nas ne obeshrabruje i trudimo se uvijek imati spremne projekte. Također, zahvala ide i Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, koji je odobrio ova sredstva nama, kao jedinom gradu iz Istre, komentirao je gradonačelnik Peršurić današnju odluku.

I ovaj je projekt jedna od točaka demografske politike Grada Poreča koja donosi pozitivne rezultate i radi na podizanju standarda i osiguranju kvalitetnih uvjeta za svu djecu u dječjim vrtićima na području Poreča, a razvijanje programa i projekata za sve generacije nastavit će se i u razdoblju pred nama, priopćeno je iz Grada Poreča.

SDP Poreč predstavio svoju listu i kandidate za gradonačelnika i zamjenika – Sladonja: Planiramo radikalne promjene

NOVIGRAD: Neapolis kupio halu u Poslovnoj zoni Vidal u kojem će smjestiti svoje sjedište