in

POREČ: Otvoreno moderno igralište na Materadi vrijedno 2 milijuna kuna

Foto Grad Poreč

Novouređeno igralište na popularnoj porečkoj plaži Materada Sjever – Sv. Martin otvoreno je petak, 25. veljače, u prisustvu predstavnika investitora, Grada Poreča, Turističke zajednice Grada Poreča, Mjesnog odbora Veli Maj i izvođača, projektanata i nadzora, kao i Društva „Naša djeca“ Poreč te djece i roditelja, koji su prvi isprobali nove sprave.

Kako je na otvorenju napomenuo gradonačelnik, prilikom uređenja ovog prostora itekako se vodilo računa da se minimalno intervenira u sam prostor te da novi sadržaji budu maksimalno uklopljeni u okoliš.

– Prije nekoliko godina smo pokrenuli uređenje ove zone, u dogovoru s mjesnim odborom. Danas ovdje, uz postojeće sadržaje grilla, igrališta za odbojku na pijesku te fitness na otvorenom, imamo zonu dječjeg igrališta na pijesku s novim sadržajima i novim igralima, u koju će biti uklopljeno već postojeće igralište sa sadržajima poput klupe za dojilje i igrala prilagođena djeci s posebnim potrebama. Uz to, postavljena je i stijena za penjanje. Dodatno, uređena su sunčališta sa zaštitnim jedrima na više lokacija, kao i dugo očekivani sanitarni čvor, rekao je Peršurić, zahvalivši svima uključenima u ovaj projekt, kao Društvu „Naša djeca“ Poreč na pomoći u uređenju ove zone.

Dodajmo kako je, uz navedeno, igralište opremljeno komunalnom opremom poput stalaka za bicikle, koševima za recikliranje otpada, a izgrađena je i prva faza javne rasvjete, posijana trava i posađena stabla.

Za ostvarenje ovog projekta, Grad je iz svog proračuna izdvojio iznos od 1.643.980,71 kunu + PDV, dok je investiciju sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta s 400.000,00 bespovratnih kuna. Projektnu dokumentaciju izradio je projektantski ured „Anton“ d.o.o. Poreč, koji je vršio i usluge nadzora, dok je izvođač bila tvrtka Đusto d.o.o. iz Poreča.

U investiciju se uključila i TZ Grada Poreča uređenjem sanitarne zone, pa je direktor Nenad Velenik naglasio da je uređenje plaža na Materadi Sjever – Sv. Martinu odgovor na prijedloge sugrađana i iznajmljivača, koji su smatrali da se u ovaj dio grada nije dovoljno ulagalo.

– Od tada se situacija promijenila, u međuvremenu smo sudjelovali u više projekata za poboljšanje uvjeta boravka gostiju u destinaciji, ali, što im je također izuzetno važno, za dobrobit Poreča i svih njegovih stanovnika, zaključio je Velenik.

Izvor Grad Poreč

Popularna plaža u uvali SV. Martin na Materadi – Foto Grad Proeč

SRK Running Fox sjajan u Poreču: Edi Pašić ukupni pobjednik Istarske zimske lige

Ilustracija - Foto Puwadon Sang-ngern za Pexels krv akcija

U Poreču u utorak akcija darivanja krvi