in

POREČ: Učenica flaute Ava Asia Kanceljak na međunarodnom natjecanju “Glazbena čipka”

Međunarodno online natjecanje pod nazivom Glazbena čipka iz Idrije održalo se od 27. do 28. veljače 2021. godine. Na natjecanju je sudjelovalo 276 kandidata iz 29 zemalja. Umjetničku školu Poreč predstavljala je učenica 4. razreda flaute, Ava Asia Kanceljak, pod mentorstvom učiteljice Anamarije Škara Youens i uz korepeticiju učiteljice Jenny Brković. Učenica Ava Asia natjecala se u III. kategoriji i svojim nastupom osvojila II. nagradu s ukupno 88 bodova.

Natjecanje se odvijalo po kategorijama u kojima su sudjelovali učenici osnovnih, srednjih škola i akademija. Ocjenjivački sud za instrument flautu činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Cveto Kobal (Slovenija), Elena Hribernik (Slovenia), Jurka Zoroja (Slovenia) i Samanta Stell iz Umjetničke škole Poreč (Hrvatska).

Nastup učenice Ave Asje u cijelosti možete pogledati na sljedećim poveznicama:

https://youtu.be/IKJi-v5f9wg

https://youtu.be/eOUK8e4Gr_Q

https://youtu.be/p0P8uu10xN4

Učenica Ava Asia višestruko je nagrađivana, izuzetno marljiva i darovita, a pod iskusnim vodstvom i pripremom učiteljice Anamarije Škare Youens njezin talent dolazi do posebnog izražaja. Postignuti uspjeh na ovom natjecanju učenici je dragocjeno iskustvo i motivacija za daljnji trud i predani rad. Ponosni smo na njezin nastup i marljivost u sviranju uz sve ostale obveze. Učenica redovito nastupa i na online koncertima u organizaciji škole te nas sve motivira svojom ljubavlju prema glazbi i muziciranju.

Veliko hvala i divnim roditeljima, učiteljima i ravnateljici OŠ Finide, na podršci i razumijevanju. Posebno smo zahvalni i želimo istaknuti velik trud učiteljice Anamarije Škare Youens, koja dugi niz godina s učenicima osvaja najviše nagrade na natjecanjima iz flaute, objavila je ravnateljica škole Sanjica Sara Radetić..

Padobranska reprezentacija Katara na pripremama u Poreču pod vodstvom svjetskog prvaka Uroša Bana

HT-ova 5G mreža i u Poreču i Umagu