in

POREČ: USB-ove voditeljice na edukaciji s psihologinjom Tanitom Perčić

U udruzi mladih Urbana subkukturna baza – Usb Poreč održana je edukacija s psihologinjom Tanitom Perčić.

Edukativna i interaktivna radionica održana je netom prije početka plesnih radionica kako bi se voditeljice i asitentice volonterke što bolje pripremile za novu rasplesanu godinu. Trenerice i njihove asistentice upoznale su se s različitim aspektima razvoja djeteta (motorički, intelektualni, socijalni i emocionalni), učile su o razvoju i važnosti samoregulacije te što su to nepoželjna ponašanja i kako ih prepoznati. 

Nakon toga su naučile što su i pokušale primijeniti dvije vještine koje mogu koristiti u radu s djecom, ali i općenito, a to su empatičko reflektiranje i postavljanje granica. Tanita Perčić, dugogodišnja je plesačica i aktivna članica udruge mladih. Tanita je magistra psihologije. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Rijeci 2016. godine te 6 mjeseci provela u sklopu razmjene studenata na fakultetu Instituto Superior Miguel Torga u Portugalu. 
Nakon fakulteta pripravnički je staž odradila u dječjem vrtiću kao stručni suradnik psiholog. U vrtiću djeluje još uvijek, a svoje je iskustvo proširila kao nastavnica psihologije u dvije srednje škole, i u Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda.

Također, Tanita je i voditeljica  plesnih skupina u sklopu Zajednice Talijana Labinci. Kontinuirano se educira i usavršava za rad s djecom i mladima.

Kroz svoju svestranost i dugogodišnje iskustvo osmislila je radionicu koja je bila vrlo korisna, a to je samo još jedna uspješna suradnju u nizu jer je Tanita Perčić i stručni suradnik udruge pa će se ovakve radionice nastaviti kako za voditelje tako i za djecu i mlade u udruzi.

Ovom prilikom trenerice Sabrina Čanić, Elisabeth Wertheim, Ivana Domazet, Evita Sain, Lejla Hasanagić te volonterke Gaia Mingon, Kristina Rubil, Jana Bažon, Azra Baltić, Lucija Korlević, Nina Puniš, Emili Ritoša, Enola Tomčić i Lana Brčič zahvaljuju se Taniti na kvalitetnom druženju i zaista poučnoj radionici te se vesele svim budućim zajedničkim projektima, javili su iz USB-a.

Hrvati i Slovenci iz podmorja Savudrijske vale izvukli na desetke vreća otpada

VELIKO OTKRIĆE kod VABRIGE – U antičkoj vili pronađeno monumentalno stepenište, na veliku radost arheologa koji je godinama istražuju