in

Poreč: Vito Ćosić i Eva Palman osvojili nagradu na Regionalnom natjecanju komornih sastava

Foto Umjetnička škola Poreč

Od 4. do 7. studenog održalo se 59. hrvatsko natjecanje za učenike i studente glazbe za disciplinu komorni sastavi, Regionalno natjecanje u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Natjecanje se odvijalo u  raznim disciplinama: dua, trija, kvarteta, kvinteta i ostalih komornih sastava po kategorijama: osnovne škole, srednje škole i akademije.

Umjetničku školu Poreč predstavljali su: Vito Ćosić (4. r. klavira) i Eva Palman (4. r. flaute), koji su zajedno svirali kao duo. Učenike je pripremila učiteljica savjetnica Samanta Stell.

U I. kategoriji u kojoj su se natjecali učenici osnovnih glazbenih škola neovisno o razredu i starosnoj dobi, komorni sastav Duo Eva Palman i Vito Ćosić svojim nastupom osvojio je II. nagradu i 2. mjesto s 86,00 bodova.

Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Branko Mihanović, Nenad Merle i Krešimir Bedek.

Učenik Vito Ćosić i učenica Eva Palman višestruko su nagrađivani, izuzetno marljivi i daroviti, a pod iskusnim vodstvom i pripremom učiteljice savjetnice Samante Stell njihov talent dolazi do posebnog izražaja. Učenicama je nastup na natjecanju i postignuti uspjeh dragocjeno iskustvo i velika motivacija za daljnji trud. Eva i Vito sviraju zajedno vrlo kratko vrijeme, od početka ove školske godine, što ovaj uspjeh čini još većim.

-Veliko hvala i divnim roditeljima, učiteljima i ravnateljima OŠ Poreč i OŠ Sveti Lovreč, posebno Vitovoj učiteljici klavira Ivani Katunar na pomoći, podršci i razumijevanju. Posebno smo zahvalni i želimo istaknuti da je njihova učiteljica, profesorica savjetnica, Samanta Stell učiteljica koja kontinuirano već dugi niz godina sa svojim učenicama nastupa na raznim natjecanjima i osvaja najviše nagrade, a posebno njeguje zajedničko muziciranje. Čestitke od srca učenicima Evi i Vitu te učiteljici Samanti Stell na iznimnom trudu i postignutom uspjehu, objavila je ravnateljica Umjetničke škole Sanjica Sara Radetić.

župan sastanak pula

Župan s čelnicima Motovuna o obnovi cesta i urušenih dijelova Parenzane

maske maskice korona covid

Istra: Sve više hospitaliziranih i 161 novi slučaj zaraze