in

Župan s čelnicima Motovuna o obnovi cesta i urušenih dijelova Parenzane

Foto Istarska županija

Istarski župan Boris Miletić, zamjenik župana Tulio Demetlika, zamjenica župana Jessica Acquavita i suradnici održali su danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, radni sastanak s načelnikom Općine Motovun Tomislavom Pahovićem, predsjednikom i potpredsjednikom Općinskog vijeća Elvisom Lindaronom i Danijelom Bonom, vijećnikom Sagninom Bellinijem, te pročelnikom Jedinstvenog upravnog odijela Nenadom Šćulcem. Teme razgovora su bile sanacija i rekonstrukcija županijske ceste L50059 Meloni – Lazi, te perspektiva upravljanja pješačko-biciklističkom stazom Parenzana i sanacija urušenih dijelova Parenzane na području Motovuna.

Po pitanju ceste Meloni – Lazi, ravnatelj Županijske uprave za ceste Istarske županije Robi Zgrablić, osvrnuo se na ulaganja u proteklih pet godina, kao i na znatna druga ulaganja u županijske i lokalne ceste na području Općine Motovun. Također, ravnatelj Zgrablić je izvijestio kako se u 2022. godini planiraju radovi na sanaciji kolnika LC 50059, na dionici od Kaldira do Lazi, kao i sanacija kolnika kod sela Meloni.

Što se, pak, tiče nekadašnje uskotračne željezničke pruge Parenzane, koja jednim djelom prolazi i područjem Motovuna, a ujedno se radi i o trasi koju u rekreacijsko -turističke svrhe koriste biciklisti i pješaci, u Proračunu Istarske županije osigurana su sredstva u iznosu od 200 tisuća kuna za sanaciju bez asfaltiranja dijela trase za koji je utvrđena potreba.

Izvor Istarska županija

Stela i Iris Baljak na svom ranču - Foto Tanja Kocijančić

TAR: Iris i Stela Baljak nižu uspjehe na međunarodnom nivou: Ovaj sport traži puno vježbe, truda i odricanja

vito ćosić i eva palman umjetnička škola poreč

Poreč: Vito Ćosić i Eva Palman osvojili nagradu na Regionalnom natjecanju komornih sastava