in

Porečke MOTine osvojile čak 19 medalja na Island dance competitionu. Pozivaju u Vrsar na spektakl za kraj sezone

Foto Plesni studio MOT Poreč

Na međunarodnom natjecanju u modernom plesu, ‘Island dance competition”, održanom proteklog vikenda u Malinskoj, porečke su  MOTine osvojile čak 19 prvih mjesta! Ali i četiri srebra, dvije bronce  te tri četvrte pozicije. I to u ozbiljnoj konkurenciji – čak 2000 plesača i plesačica iz 40t-ak domaćih i stranih klubova. Otplesano je više od 400 koreografija, a porečki Studio za izvedbene umjetnosti MOT 08, predstavio se s 29 koreografija.

Vesele MOTine i ovog su vikenda pokazale da se naporan trud i rad itekako isplate.

Ponovno su, u svojim kategorijama, najbolje bile skupine “DOLLS”- s koreografijama “Voila” i „La vie en rose“ ; skupina  “STARS” -s koreografijom “Wednesday”;   “DIAMONDS” -s koreografijama “Istra” i “Goodbye”, „DREAMS“ s koreografijom „Dancing fool“. Prva mjesta osvojile su i skupine “DIVAS”- s koreografijama “Lift me up“ i „Willy wonka”;  “ANGELS” – s koreografijom “Visine” i naravno INFINIY s koreografijom “One world”.

U solu su MOTine  briljirale i popele se na pobjedničko postolje:  Lea Šabić s koreografijom “Everybody wants to rule the world“, Tina Vučić s koreografijom „Mon amour“ , Petra Belević s

koreografijom „Grotto“ i Antonia Sudaš – s koreografijom “Bring it”.

Najbolje u kategoriji „duo“ bile su:  Ani Helen Galić i Elena Krajcar – s koreografijom “ Sisters”,  Ria Babahmetović i Viktorija Strnad – s koreografijom “ I wont give up”, Lana Đuretić i Kristina Banko s

koreografijom „ Friend like me“  i   sestre   Isabel  i Helen Lovrić s koreografijom „The light that never fails“.

U kategoriji „Trio“ zlato su osvojile i Ena Jerković, Petra Belević i Nina Cerin s koreografijom „Meaneater“ .

Uspješna je bila i skupina ANGELS koja je s koreografijom „Tough lover“ osvojila drugo mjesto. Srebrnom su se medaljom okitile i solistice: Nina Cerin s koreografijom „Line thickness“,

Nika Lončar s koreografijom „ Goodbye“ te duo Fedra Slamar i Ena Ilijevski s koreografijom

„Dragon“ .

Foto Plesni studio MOT Poreč
Foto Plesni studio MOT Poreč

Treće mjesto osvojile su skupine ANGELS I INFINITY u zajedničkoj koreografiji „Maybe we’ll see“ i

skupina DREAMS s koreografijom „Carol of the bells“

Visoko četvrto mjesto osvojile su Ena Jerković s koreografijom „Lose control“, Hana Dujmović s koreografijom „Dangerous woman“ ali i najsimpatičniji trio natjecanja Ena Stojanović, Aurora Momić Draghiccio te Lorea Ritoša s koreografijom „Girls“.    Prvi put se i to uspješno u solo nastupu okušala i Nika Jerković s koreografijom Inertia.

Koreografije potpisuju voditeljice MOT-a Chiara Pisak, Hana Čekić, Aleksandra Hodak i Nina Cerin .

Porečke članice Studija i voditeljice zahvaljuju volonterki Mii Dogančić, koja je kroz dvodnevno natjecanje, uz veselu atmosferu, malim plesačicama pružala svesrdnu podršku i pomoć.

”MOT 08”  koristi i ovu prigodu da zahvali Gradu Poreču na podršci, svim volonterima, ali i roditeljima koji su bili  uz cijeli tim Studija tijekom natjecanja.

Iskrene čestitke upućuju i kolegicama, plesačicama iz porečke Udruge USB  na ostvarenim  rezultatima u Malinskoj.

Natjecanjem  ”Island dance competition” završila je službeno i plesna sezona. Ali – još nije kraj! MOTine će, prije ljetne stanke, još jednom na pozornicu!

I to u dvorani  Saline u Vrsaru u petak 14. lipnja s početkom u 19 sati. 

Nakon napornog rada i uspješne plesne sezone vrijeme je da pokažu svojim sugrađanima, roditeljima, nonićima, svim zainteresiranima , malima i velikima, što to rade cijele godine i zašto se baš sa svakog natjecanja vraćaju okićene brojnim medaljama i pohvalama.

Foto Tanja Kocijančić

U Vižinadi svečano predstavljena obnovljena crkvica Sv. Barnabe, zaštićeno kulturno dobro

NE DIRAJ FOTKU

HAC poslao apel svim vozačima zbog prevelikog broja prometnih nesreća