in

HAC poslao apel svim vozačima zbog prevelikog broja prometnih nesreća

Photo: Ivica Galović/PIXSELL - Ilustracija

Hrvatske autoceste poslale su apel svim vozačima zbog povećanog broja prometnih nesreća proteklih tjedana. Neprilagođena brzina, umor, nepažnja vozača ili vožnja pod utjecajem alkohola, nažalost, najčešći su uzroci teških prometnih nesreća, navode iz HAC-a.

“Podsjećamo na važnost odgovorne vožnje i pridržavanja propisa”

“Zadnjih dana svjedoci smo nekoliko teških prometnih nesreća sa smrtno stradalima na autocestama. Društvo Hrvatske autoceste iskreno suosjećaju s obiteljima stradalih, te im ovim putem izražavamo sućut. Koristimo ovu priliku kako bismo još jednom podsjetili na važnost odgovorne vožnje i pridržavanja prometnih propisa i pravila, kako zbog svoje sigurnosti tako i svih drugih sudionika u prometu.

Brzina, umor, nepažnja vozača i vožnja pod utjecajem alkohola, najčešći su uzrok teških prometnih nesreća”, poručuju iz Hrvatskih autocesta.

“Iako imamo jednu od najkvalitetnijih mreža autocesta na svijetu, bez odgovorne vožnje, to nije dovoljno za sigurnost.

Veliku ulogu u sigurnosti prometa ima ljudski faktor, stoga je posebnu pažnju potrebno obratiti na planiranje vožnje, ulazak i silazak s autoceste, ulazak i izlazak iz tunela, prilagođavanje brzine u različitim okolnostima, učinkovito opažanje situacije u vožnji, oznake i znakove upozorenja na autocesti. Vožnja autocestom sigurnija je i udobnija od vožnje ostalim cestama.

Na autocestama je najniži stupanj ugroženosti s obzirom na broj vozila, na autocestama se događa manje prometnih nesreća, no kada se dogode, u pravilu su s vrlo teškim posljedicama.

Uživanje u putovanju, put do odredišta je također dio vašeg odmora. Odgovornom vožnjom sigurno ćete stići na svoju destinaciju i uživati u odmoru s obitelji i prijateljima”, zaključuje se u HAC-ovom priopćenju, a prenosi Index.hr.

Foto Plesni studio MOT Poreč

Porečke MOTine osvojile čak 19 medalja na Island dance competitionu. Pozivaju u Vrsar na spektakl za kraj sezone

Foto Grad Poreč

Nastavlja se obnova zgrada u starogradskoj jezgri zahvaljujući sredstvima Grada Poreča