in

TAR domaćin dva državna natjecanja, učenice OŠ Tar-Vabriga izvrsne

U Osnovnoj školi Tar-Vabriga održana su dva državna natjecanja – iz talijanskog i njemačkog jezika. Natjecanje je trajalo dva dana, od 22. do 23. travnja.

U znanju talijanskog jezika natjecale su se ove godine čak četiri učenice i to osmašice Iris Brčić, Erika Stojnić, Asia Pol i Petra Radojčić pod mentorstvom profesorice Daliborke Škofić. Paralelno je Petra Radojčić pristupila i državnom natjecanju iz njemačkog jezika, pod mentorstvom profesorice Danijele Mihić. Stoga treba posebno pohvaliti Petru Radojčić koja se natjecala iz oba jezika, što znači da je pisala čak četiri ispita, što je izrazito veliki napor i uspjeh.

Danijela Mihić i Petra Radojčić

Oba su jezika imala tri dijela natjecanja – pisanje eseja, razumijevanje slušanog i čitanog teksta te usmeni dio. Prvi, pisani dio bio je podijeljen na dva dijela, a učenice su testirane u poznavanju gramatičkih sadržaja, u pisanju eseja na zadanu temu i u slušanju s razumijevanjem, dok su drugi dan natjecanja obavljena usmena ispitivanja u video konferencijskoj vezi sa stručnom državnim povjerenstvom za talijanski i njemački jezik. Testovi su kao i uvijek bili iznimno zahtjevni, a učenice su pokazale izvrsno znanje i ostvarile zapažene rezultate.

Mentorica Daliborka Škofić izrazila je zadovoljstvo s natjecanjem, a posebice s učenicama. Na A listi učenica Erika Stojnić zauzela je 3. mjesto, dok se Iris Brčić plasirala na 4. mjesto iste liste. Na B Listi učenica Asia Pol je na 4. mjestu, dok je učenica Petra Radojčić na 8.

Petra se plasirala na 10. mjesto u natjecanju iz njemačkog jezika, a mentorica Danijela Mihić jako je zadovoljna postignutim rezultatom.

-Sudjelovanje na državnoj razini izrazita je čast za učenike, mentore i školu, a ovi divni rezultati u ovako izazovnoj školskoj godini dokaz su da redovitost i trud u radu i učenju on-line ili u živo daju dobre rezultate. Čestitamo svim učenicama i njihovim mentoricama, poručuju iz škole.

POREČ: Kroz program zaštite kulturnih dobara obnovljene zgrade u starogradskoj jezgri

Covid-putovnice uvode se uskoro: Evo kako će funkcionirati