in

TAR: Katja Mihoković na državnoj smotri u pripovijedanju predstavila se s kamišibajem

Katja s učiteljicom Marinom Dželalija Jakominić - Foto OŠ Tar - Vabriga

Svestrana učiteljica likovne kulture iz OŠ Tar-Vabriga Marina Dželalija Jakominić s jednako tako svestranom učenicom Katjom Mihoković sudjelovala je na  5. državnoj smotri u pripovijedanju djece i mladih u Varaždinu. Cilj smotre je njegovati tradicijsku baštinu te kulturu govorenja i slušanja pomoću pripovijedanja (storytelling). Pod pripovijedanjem razumijevamo “nastup pripovjedača u kojem on neposredno pred publikom iznosi određeni slijed događaja”. Tema smotre je motivirajuća, ali neobvezujuća za izbor priča: „Zajedno možemo sve!“

Na smotri se može sudjelovati, osim s uobičajenim pripovijedanjem, i s kamišibajem – a to je pripovijedanje uz malo japansko papirnato kazalište. Upravo se u toj kategoriji natjecala Katja. Najbolji pripovjedači iz cijele Hrvatske pokazali su svoja umijeća u pripovijedanje i maštovitost, spontanost, kreativnost u scenskom nastupu.

Smotra je okupila djecu i mlade različite dobi od predškolske dobi, učenike od 1. do 4. razreda, potom učenike od 5. do 8. razreda, srednjoškolce i mlade (18 – 25 godina.

-Katja Mihoković predstavila je našu školu i od povjerenstva dobila samo riječi pohvale! Bravo Katja! Čestitamo i učiteljici, poručili su iz škole.

Foto Tania Van den Berghen za Pixabay - Ilustracija odbojka sport lopta

Odbojkaški klub Poreč slavi 75. rođendan velikim turnirom u subotu

Ilustracija - Foto Chuttersnap za Unsplash strani radnik oonobar hotel restoran

Webinar za obrtnike: Inozemni radnici kao rješenje i kako vam agencije mogu pomoći u posredovanju