in

Tehnički pregled obavljen: Vrtić u DRAČEVCU otvara se uskoro

Izgradnja i uređenje novog vrtića i jaslica u porečkom prigradskom naselju Dračevac dovršena je, a kako bi vrtić mogao početi s radom u ponedjeljak, 2. ožujka, obavljen je tehnički pregled. Uz stručne službe, na pregledu su sudjelovali i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predsjednik Mjesnog odbora Fuškulin Andrea Crevato, te pročelnik gradskog Upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom Đulijano Petrović.

Podsjetimo, Gradu Poreču i Dječjem vrtiću Paperino prošle su godine odobrena bespovratna sredstva iz EZ fondova za izgradnju vrtića u Dračevcu. Ugovorena vrijednost radova iznosi 2.305.217 kuna bez PDV-a. Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz mjere 7., podmjere 7.4., tipa operacije 7.4.1. odobreno je financiranje u iznosu od 80 posto ukupno prihvatljivih troškova. Izvođač radova je Rog iz Darde, nadzor je povjeren tvrtki Solidplus iz Poreča, a investitor je Dječji vrtić Paperino.

Stari, derutni objekt u centru naselja, nakon rekonstrukcije i proširenja, moći će primiti jednu jasličku i jednu vrtićku grupu što gradu Poreču, koji bilježi stalni pozitivni prirodni prirast i povećanje broja rođene djece, puno znači. Bruto površina postojećeg objekta od 224 kvadratna metra ovom se rekonstrukcijom i dogradnjom povećala za 96 kvadrata na ukupno 320 četvornih metara (285m2 neto).Uz svaku grupnu sobu smješten je sanitarni čvor i garderoba za djecu, a osim toga objekt ima i dvoranu za rekreaciju djece površine od 46 kvadrata, sanitarije za osoblje, servisnu prostoriju, tehničku prostoriju, spremište i ostale potrebne prostore.. 

(Izvor Grad Poreč)

VIŽINADA: Počela druga faza obnove stare sale u Ferencima koja postaje dom za mještane

FUNTANA: Pogledajte nove iznose boravišne pristojbe za ovu godinu koja sad nosi naziv “turistička”