in

VIŽINADA: Počela druga faza obnove stare sale u Ferencima koja postaje dom za mještane

Nedavno je počelo uređenje društvenog doma u naselju Ferenci. Nakon rekonstrukcije krova prije dvije godine sada slijede radovi na međukatnim konstrukcijama i postavljanju vanjske stolarije te uređenju prizemne prostorije (nekadašnje sale) koja će se, po okončanju radova, koristiti za druženje mještana. Radove ove druge faze, u vrijednosti od 218 tisuća kuna s PDV-om, izvodi tvrtka Građevinarstvo Ritoša, nadzor je povjeren arhitektonskom studiju Marka Dekovića, a planirani završetak je u svibnju ove godine.

-U ovoj staroj zgradi želimo ponovno dovesti aktivnosti u skladu sa željama i potrebama mještana naselja Ferenci i okolnih naselja koja im gravitiraju. U ovoj fazi rekonstrukcije rješavaju se međukatne konstrukcije i stubište kako bi se ubuduće zgradu moglo višenamjenski koristiti, dok će se prizemna prostorija, koja se svojedobno koristila za društvene potrebe, osposobiti kao zajednički prostor za održavanje raznih društvenih aktivnosti. Također, postavit će se i vanjska stolarija, a onda nam za sljedeću fazu preostaje unutarnje uređenje prostorija na katovima čija će se namjena definirati u dogovoru s mještanima, pojasnio je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac.

Dodaje da će u ovoj fazi prizemna prostorija biti uređena u potpunosti, a sadržavat će višenamjenski prostor, čajnu kuhinju i sanitarni čvor.

Podsjetimo, prva faza radova odvijala se 2017. godine kada je obnovljeno krovište i izrađen pregradni zid, sve u vrijednosti od 72.181 kuna bez PDV-a.

VRSAR: Prva tribina za građane o korištenju reciklažnog dvorišta

Tehnički pregled obavljen: Vrtić u DRAČEVCU otvara se uskoro