in

Učenici Umjetničke škole Poreč Adrian Deković i Erik Petrović slavili u Italiji na natjecanju „31. Festa internazionale della fisarmonica“

Foto Umjetnička škola Poreč

U Erbezzu, u blizini Verone u Italiji 29. i 30. lipnja  2024. održao se Međunarodni festival harmonike „31a  Festa internazionale della Fisarmonica“,  tradicionalno natjecanje koje se odvija u raznim disciplinama, podijeljenima po kategorijama, dobnim skupinama, za soliste, komorne ansamble i orkestre. Ovogodišnji članovi ocjenjivačkog suda bili su: Emy Dragoi (Rumunjska), Eugenia Cherkazova (Ukrajina), Svitlana Shabaltina (Ukrajina), Gianluca Campi (Italija). 

Umjetničku školu Poreč predstavljali su Adrian Deković i Erik Petrović koji su se natjecali u kategoriji solista te su osvojili sljedeće nagrade:

  • u C kategoriji (natjecatelji do 14 godina starosti), učenik Adrian Deković, VI. razred harmonike u klasi učiteljice Tamare Ignjatović, osvojio je drugu nagradu i pehar natjecanja sa 94 boda,
  • U C kategoriji, učenik Erik Petrović, VI. razred harmonike u klasi učiteljice Romine Legović osvojio je drugu nagradu i pehar natjecanja sa 93 boda.

Osim natjecateljskog dijela, učenici su imali priliku prisustvovati Gala koncertu gdje su im i uručene nagrade, a s obzirom da Erbezzo u ta dva dana „živi harmoniku“ također su prisustvovali i svirali na koncertima, svim događanjima i prezentacijama u gradu.

funtana koncert

Nemojte propustiti: U utorak koncert Đanija Maršana u Funtani

Foto Istarski boćarski savez

Istrani uspješni na Kadetskom boćarskom prvenstvu Hrvatske: Tian Baričević osvojio tri naslova prvaka