in

Istrani uspješni na Kadetskom boćarskom prvenstvu Hrvatske: Tian Baričević osvojio tri naslova prvaka

Foto Istarski boćarski savez - Tian Baričević, Tino Majcan, Manuel Matošević i Erik Babić s trenerima Veljkom Žufićem i Robijem Sergom

Nedavno višednevno Prvenstvo Hrvatske za mlade boćare U15 uspješno je održano u Lovranu. Organizator i domaćin bili su članovi BK Lovran. Na ovogodišnjem natjecanju ponajboljih kadeta i kadetkinja Hrvatske u bacanju nastupilo je njih 64 s područja Istre, Dalmacije i Primorsko goranske županije. Organizator natjecanja bio je Hrvatski boćarski savez. Ovo višednevno natjecanje održano je na boćalištima Lovran, Ika, Liganj i nedavno novoobnovljenom boćalištu u Poljanama.

Foto Istarski boćarski savez
Foto Istarski boćarski savez – Tian Baričević i Matija Nadenić s trenerima Veljkom Žufićem i Borisom Nadenićem

Kadetsko boćarsko prvenstvo Hrvatske u konkurenciji 60-ak natjecatelja igralo se sa središtem događanja u Lovranu, a mladi istarski boćari na tom su natjecanju ostvarili vrlo zapažene uspjehe osvojivši tri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

Čak tri naslova prvaka Hrvatske osvojio je Tian Baričević iz Vodnjana, u disciplinama pojedinačno klasično, bližanje i izbijanje u krug, te u parovima zajedno sa Tinom Majcanom iz Pazina. Baričević je uz to osvojio i srebrnu medalju u preciznom izbijanju s čime je postao najuspješniji pojedinac na prvenstvu.

U parovima su naslov viceprvaka Hrvatske osvojili Manuel Matošević, član Svetog Lovreča mladih i Erik Babić iz Pazina dok je u disciplini pojedinačno klasično brončano odličje osvojio Matija Nadenić iz Svetvinčenata. (IBS)

FOTOGRAFIJA 1: Tian Baričević, Tino Majcan, Manuel Matošević i Erik Babić s trenerima Veljkom Žufićem i Robijem Sergom

FOTOGRAFIJA 2: Tian Baričević i Matija Nadenić s trenerima Veljkom Žufićem i Borisom Nadenićem

harmonikaši Adrian Deković i Erik Petrović osvojili nagrade na „31. Festa internazionale della fisarmonica“ u Italiji

Učenici Umjetničke škole Poreč Adrian Deković i Erik Petrović slavili u Italiji na natjecanju „31. Festa internazionale della fisarmonica“

invalid

Zaposleno 18 osoba s invaliditetom: Centar za poduzetništvo uspješno posluje s istarskim tvrtkama