in

Učenici Umjetničke škole Poreč osvojili prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus

Foto Umjetnička škola Poreč

Učenici harmonike Umjetničke škole Poreč David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić svojim su briljantnim nastupom osvojili  1. nagradu i 1. mjesto na Međunarodnom glazbenom festivalu komornih sastava i orkestara “Sonus” Križevci 2024.

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Glazbena udruga Opus organizatori  su Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika „Sonus op.8“ od 27. do 28. travnja 2024. godine.

Natjecanje „Sonus op. 8“ je manifestacija koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije te uglednim hrvatskim i stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkog suda. Natjecanje se održava već osmu godinu i od svog početka izvrsno se razvija što potvrđuju kvaliteta i broj prijavljenih glazbenika. Natjecanje su ove godine proširili na komorne sastave i orkestre.

U vrlo jakoj konkurenciji porečki su harmonikaši ponovno su briljirali te osvojili 1. nagradu i 1. mjesto u kategoriji A malih komornih sastava-kvarteta i kvinteta.

Kvartet harmonika u sastavu učenika David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić u svojim su fenomenalnim nastupom 1. nagradu i 1. mjesto.  Kvartet su pripremile ravnateljica Sanjica Sara Radetić i učiteljica Romina Legović. 

Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi:

  • Anđelko Krpan (Hrvatska),
  • Miro Saje (Srbija/Slovenija),
  • Igor Kudeljnjak (Hrvatska).

matematika

Učenici OŠ Tar – Vabriga uspješni na Festivalu matematike u Puli

Foto Grad Poreč antonci

ODVODNJA POREČ: Otvoren javni poziv za priključenje na kanalizacijsku mrežu naselja Antonci