in

Učenici OŠ Tar – Vabriga uspješni na Festivalu matematike u Puli

Foto OŠ Tar Vabriga

U petak, 3. svibnja 2024., hotel Pula u Puli bio je domaćin 18. Festivala Matematike pod organizacijom Matematičkog društva “Istra”. Ovaj festivalski dan, prepun događaja, okupio je više od 700 učenika iz raznih krajeva Hrvatske, uz podršku više od 200 mentora.

Foto OŠ Tar Vabriga
Foto OŠ Tar Vabriga

Jedan od najuzbudljivijih dijelova festivala bilo je ekipno natjecanje pod nazivom “Ekipa za 5+”. Sudionici su se natjecali u različitim kategorijama, od PIKO do TERA, od 3. razreda osnovne, pa sve do 4. razreda srednje škole, rješavajući izazovne zadatke u timovima. Svaka ekipa, nazvana po istarskom mjestu, sastojala se od 4 učenika koji su se zajedno suočavali s 36 vrlo zahtjevnih zadatka.

OŠ Tar-Vabriga predstavljale su tri ekipe u kategoriji MIKRO, kategoriji učenika 5. i 6. razreda. Ekipu Gornja Nugla činili su učenici 6. razreda Leni Miljanović i Lucas Vujić i učenice 5. razreda Marta Benčić i Iva Brizić. Ekipu Grdoselo činile su učenice 6. razreda Evita Kocijančić i Cvita Deković i učenici 5. razreda Goran Mates i Roko Juraj Janko. U ekipi Peruški nalazile su se učenice 6. razreda Izabel Korlević i Lejla Jahić i učenici 5. razreda Ivor Kocijančić i Iris Markotić.

Od ukupno 36 ekipa u toj kategoriji, tarski su učenici zauzeli središnja mjesta na ljestvici i time pokazali da se mogu dobro nositi s izazovnim matematičkim zadacima i vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Nakon natjecanja, učenici su se opustili uz more i sudjelovali u društvenim igrama koje im je pripremila udruga Zaigrana koza. Radost igre i druženja bili su savršen završetak dinamičnog dana, objavila je škola.

nagrađeni barban vrsar

Istra u četiri kategorije osvojila četiri nagrade Simply the Best

Foto Umjetnička škola Poreč

Učenici Umjetničke škole Poreč osvojili prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus