in

U Bujama koncert Vesne Ivanović Ocwirk i Ennija Clarija – klavirskog dua

KONCERT – subota 27/08/2022 u 20h, Zajednica Talijana Buje (Trg J.B.Tita 13), ulaz slobodan.
KLAVIRSKI DUO – VESNA IVANOVIĆ OCWIRK & ENNIO CLARI. Organizatori: Pučko otvoreno učilište Buje, Zajednica Talijana Buje i Turistička zajednica Grada Buja.

Vesna I. Ocwirk maturirala je klavir u pulskoj glazbenoj školi (klasa prof. Čedne Osip). Sa šesnaest godina postaje jedan od najmlađih studenata Muzičke akademije u Zagrebu, gdje i diplomira 1992. na klavirskom odjelu u klasi prof. Jakše Zlatara. Tijekom i nakon studija usavršavala se na majstorskim tečajevima klavirske interpretacije u klasama prof. K. Bogina, A. Ciccolinija i L.Brumberga.
Njegovala je iskustvo profesora klavira i pouzdanog umjetničkog suradnika – korepetitora. Koncertira kao solist, te u raznim komornim sastavima, ostvarivši brojne nastupe u stotinjak gradova posebno Hrvatske i Italije. Članica je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.
Od 2002. godine predsjednica je Istarske glazbene scene mladih, udruge za promicanje glazbene umjetnosti i kulture, koja posebno skrbi o mladim nadarenim glazbenicima sustavno ih prateći u njihovom školovanju organiziranjem koncerata u Puli i Istri.
Umjetnička je ravnateljica nekoliko festivala komorne glazbe (Fažanski sutoni, Pulski glazbenici Puli, Poluotok radosti).
Zaposlena je na Muzičkoj akademiji u Puli.
Ennio Clari započeo je s učenjem klavira s prof. E. Sivilotti u Rovinju, te nastavio pri pulskoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova, u klasi prof. Nirvane Gherbaz Duraković. Diplomirao je klavir 1988. g. na konzervatoriju „L. Cherubini” u Firenzi, u klasi prof. Gabrielle Barsotti.
Aktivan je kao pijanist – umjetnički suradnik (Teatro Comunale di Firenze, suradnja s José Luis Bassom; voditelj zbora Maggio Musicale Fiorentino, suradnja s dirigentima: Mehta, Chung, Bolton, Prêtre, Oren, Sinopoli, Sawallisch), te dirigent i osnivač zbora Firenze Vocal Ensemble. Profesor je klavira u nekoliko firentinskih škola, te umjetnički voditelj zborskih projekata pri Scuola di Musica di Fiesole.
Duo Ocwirk – Clari prožima intelektualna znatiželja i senzibilitet istraživanja zvuka dvaju umjetnika bogatog glazbenog iskustva.
PROGRAM

Franz Schubert:

Fantazija u f-molu, D 940
Francis Poulenc:

Sonata

 • Prelude
 • Rustique
 • Final

Maurice Ravel:

Ma Mère l’ Oye

 • Pavane de la Belle au bois dormant
 • Petit Poucet
 • Laideronnette. Impératrice des Pagodes
 • Les Entretiens de la Belle et de la Bête
 • Le Jardin Féerique

Hugo Juraj Ocwirk:
Punta Corrente – Varijacije za glasovir četveroručno na temu Aura Lea (praizvedba)
Alfi Kabiljo:
Kazališna suita

 • The King is Naked
 • Sacher Waltz
 • Bakanal

Nogometni turnir barban

BARBAN: Trka na prstenac imala puno popratnih događanja: Donosimo sve rezultate

Uzbuna u gradu Škurigradu: U Puli predstavljanje slikovnice o volontiranju mladih autora