in

ŽMINJ: Velik uspjeh polaznika škole harmonike Livi na međunarodnom natjecanju

Foto Privatna škola harmonike Livi iz Žminja

Proteklog vikenda, 29. i 30. 06. 2024., u malom gradiću Erbezzo u blizini Verone u Italiji održalo se 31. međunarodno natjecanje harmonikaša, na kojem je sudjelovalo sedam najboljih učenika iz žminjskog Harmonikaškog centra “Livi”, koji su opet ostvarili zapažene rezultate.

Ovo je drugo natjecanje ovakvog tipa na kojem su sudjelovali polaznici škole “Livi”, koja ove godine broji čak 47 polaznika. Od 2016. godine djeluje kao privatna škola koju vodi Enis Krizman, koji je i sam ostvario brojne rezultate na natjecanjima diljem Europe.

Impresivan je podatak da su svih sedam polaznika proteklog vikenda u Italiji ostvarilo uspješan rezultat u svom uzrastu, odnosno kategoriji.

harmonika žminj livi
Foto Harmonikaška Škola Livi iz Žminja

Najbolji je i ove godine bio osmogodišnji Nathaniel Glad, koji je sada ostvario prvo mjesto u kategoriji A (do 10 godina), osvojivši najveći broj bodova, 96/100. Valja napomenuti da je prošle godine bio najmlađi natjecatelj te sa 92 boda bio drugi u kategoriji A.

žminj
Nathanel Glad – Žminjska škola Livi

Debitant na natjecanju, Deni Milotić, iznenadio je sa postignutih 94/100, te bio vrlo blizu prvog mjesta u kategoriji B. No, kući se vratio sa peharom za drugo mjesto u kategoriji B, što je također vrlo impresivno.

Dalje, u skupini B, odlične rezultate su imali Nino Sirotić (91/100) i debitant Aleks Kmet (91/100), koji su također zaslužili pehar za drugo mjesto.

U kategoriji C, koja je imala najviše natjecatelja, Davor Milanović je sa svojih 87/100 osigurao treće mjesto.

Kategorija E, od 16 do 18 godina, imala je najmanji broj natjecatelja, ali je i tu žminjski učenik Petar Jerman ostvario 91/100 te osvojio drugo mjesto, a odmah za njim Martin Šepić s 90/100 treće mjesto.

-Lijepo je napomenuti da su se svi naši dečki opet vratili kući s peharima i zavidno višim rezultatima od prošle godine, te da ove godine imamo i prvaka, gore spomenutog Nathaniela Glada iz Rovinja, prenio nam je vlasnik škole Enis Krizman.

Foto TUŠ A. Štifanića Poreč

TUŠ A. Štifanić Poreč: Maturanti svečano ispraćeni uz podjelu svjedodžbi

Foto: PU brodsko-posavska

POREČ: Osumnjičen za pokušaj ubojstva