in

VRSAR: Učenici OŠ V. Nazora trčali na Virtualnoj kros ligi

Posljednjim petim kolom završila je prva školska virtualna Istarska kros liga, koju su učenici osnovnih i srednjih škola trčali kroz 5 tjedana, počevši od 30. studenog 2020. godine. U Školskom savezu odlučili su krenuti s organizacijom virtualne kros lige da održe kod učenika motivacijski i natjecateljski duh. Učenici su trčali na stvarnoj stazi u vrijeme kada su mogli i na mjestima koja su izabrali. Slali su svije rezultate organizatoru lige i tako se družili virtualno tijekom 5 kola.

Ukupno se odazvalo 1.073 učenika iz 21 osnovne i 4 srednje škole. Kako je utrka bila natjecateljskog tipa, ali s druge strane rezultat nije bio prioritet same utrke kao takve, iznimno su u Vrsaru ponosni na učenike OŠ Vladimira Nazora koji su se prijavili na utrku, a pogotovo na one koji su izdržali do kraja i istrčali svih 5 kola 1. virtualne kros lige.

Pravilo je bilo da se mora istrčati minimalno 3 kola kako bi se rezultati vrednovali, odnosno kako bi učenici zaslužili majicu za sudjelovanje u utrci. Učenici Osnovne škole Vladimira Nazora Vrsar koji su sudjelovali na Županijskom prvenstvu školskih sportskih društva osnovnih škola 5. – 8.razreda te koji su istrčali svih 5 kola 1. Virtualne kros lige su:

5.A VIKTORIA PREKALJ, DAVID LAKOVIĆ, LENI MALINARIĆ

6. A IVA POPOVIĆ

6.B NATALI POROPAT MEKIŠ, ASJA ZOLOTA, TINA KRT, CHIARA MLADENOVIĆ

Učenici koji su istrčali tri i četiri kola, te si osigurali majice, još su:

4. KOLA ODRADILI SU:

7.B Nika Soldatić

3.KOLA ODRADILI SU: 6.A Lea Jukić i 8.B Andy Žiković

Prva školska virtualna kros liga u programu “Veli Jože” za učenice i učenike drugih, trećih i četvrtih razreda osnovnih škola također je održana, te su je i vrsarski učenici trčali kroz pet tjedana, počevši od 7. prosinca 2020. godine.

KOD UČENIKA 2.- 4. RAZREDA SITUACIJA IZGLEDA OVAKO:

Svih 5 kola 1.VIRTUALNE KROS LIGE ” Veli Jože” ISTRČALI SU: AIDA KARABEGOVIĆ, JOSEF BAČAC, STEFAN PREKALJ, VEDRAN GRUBOR, PETAR ŠOP, LUKA LUKIĆ, IVAN LUKIĆ,

4.KOLA: VITA VELENIK, MATEO ČUKA, DAVID MARAS, EMMA JURCAN, NINA MATKOVIĆ, NIKA NESRSTA

3.KOLA: IVANO ANDRIČEVIĆ, LEON AQUILANTE, EVAN DOBRILOVIĆ, TOMA POPOVIĆ, NAOMI ARMUŠ, IAN MANOJLOVIĆ.

-Čestitke svim učenicima na ustrajnosti i trudu, kao i njihovim učiteljicama Eleni Morelato, Dijani Rabar, Ani Mofardin i Sanji Sabatti na potpori, poručila je prof. tjelesne kulture Sanja Matukina.

FUNTANA: Nakon izbora općina bez zamjenika načelnika i s manje vijećnika

Biciklisti na cestama: U nedjelju se vozi POREČ TROPHY