in

Biciklisti na cestama: U nedjelju se vozi POREČ TROPHY

Foto Facebook Istrian Spring Trophies

Ovog tjedna voze se na Poluotoku utrke Međunarodnog profesionalnog biciklističkog natjecanja Istrian Spring Trophies. Prva od tri utrke i najmlađa startala je u Umagu. Pa se tako Umag Trophy 2021. održao 9. put u srijedu.

Sljedeća utrka na rasporedu je 7. ožujka u Poreču. To je utrka Poreč Trophy koja će se održati 21. godinu zaredom, a onda od 11. do 14. ožujka slijedi i jedina višednevna, etapna utrka 17. po redu Istrian Spring Trophy čime će se zaokružiti utrke koje na najbolji način u ovome trenutku komuniciraju Istru, Hrvatsku, proljeće, ali i vrijednosti sporta i optimizma potrebnoga cijelom svijetu.  

Umaški trofej vozio se u srijedu – biciklisti su prešli 154 km kroz 7 krugova po 22 kilometra. Sudjelovalo je 29 timova iz različitih zemalja: Italije, Švicarske, Estonije, Nizozemske, Njemačke, Austrije, Poljske, Slovenije, Francuske, Kazahstana, Češke, Španjolske, SAD-a, Luksemburga, Slovenije i Hrvatske, a među timovima nastupila su čak 3 Pro Teama od kojih će 2, uključujući i pobjednički, sudjelovati i na ovogodišnjem Giru d’Italia.

Dakle, pobijedio je bio Jakub Mareczko iz talijanskog kluba Pro Team Vini Zabù – Pro Cycling Team.. Drugoplasirani je Filippo Fortin iz austrijskog teama Team Vorarlberg, dok je trećeplasiranog Čeha Tomaša Barta do pobjede vodio njegov @Topforex ATT Investments Pro Cycling Team.

Utrka bez publike odvijala se po svim epidemiološkim standardima kako Međunarodne biciklističke federacije (UCI), tako i u skladu s mjerama Stožera Republike Hrvatske i istarskog Stožera. Jedna od mjera jest i drugo testiranje na Covid-19 predviđeno za 8. ožujka.

Istrian Spring Trophies 2021. natjecanje je koje Istru u prvim proljetnim mjesecima predstavlja kao regiju od povjerenja za svjetski sport zbog upravljanja epidemiološkom situacijom, ali i kao neodoljivu destinaciju za profesionalne bicikliste što se upravo potvrdilo u godini kada nema publike i kada su otežane sve aktivnosti, a pogotovo sportske. Utrke Istrian Spring Trophiesa su također već tradicionalno među najboljim glasnicima turističke predsezone u Istri.

Organizator je Biciklistički klub Kroz Hrvatsku Puris – Kamen, a utrke podržavaju Grad Umag sa svojom turističkom zajednicom, Grad Poreč i TZ Poreč, Istarska županija, Ministarstvo turizma i sporta, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojni sponzori poput HEP-a, JANAF-a, Plave lagune, Valamara i drugih.

VRSAR: Učenici OŠ V. Nazora trčali na Virtualnoj kros ligi

Četvrtak u Istri: Nova 3 slučaja, nažalost jedna osoba preminula