in

Djeca upalila prvu adventsku svijeću u Poreču

Kratkom svečanošću u predvečerje prve adventske nedjelje, upaljena je prva adventska svijeća na porečkom Trgu slobode. U organizaciji Adventa i porečke župe prvi je put jučer na ovakav način obilježena adventska nedjelja, a događaj je okupio brojne sugrađane.

Osim blagoslova vijenca i kratke molitve, koju je predvodio porečki župnik vlč. Milan Zgrablić, tijekom svečanosti nastupio je i crkveni zbor Milost, a čast da upale prvu adventsku svijeću pripala je okupljenoj djeci. Poreč će i iduće tri adventske nedjelje obilježiti na sličan način, dok će svoje treće izdanje Adventa predstaviti prigodnim paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca u četvrtak, 6. prosinca, u 16.30 sati.

Advent ostaje otvoren sve do 6. siječnja, a pritom će posjetitelji moći uživati u besplatnom klizalištu, bogatoj gastro ponudi u prigodno uređenim adventskim kućicama, tridesetak koncerata, predstavama za djecu i čak četiri dočeka Nove godine.

Partneri Adventa su Plava laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište, Usluga, Gradska knjižnica, Centar za mlade, Udruženje obrtnika, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Poreč opet dobitnik nagrade “Pametni grad”

požar u dekumanovoj

Požar u Poreču: Gorjela zgrada u Decumanusu