in

DOĐITE NA SNIMANJE EMISIJE „LIJEPOM NAŠOM“ – Sav prihod ide za kupnju uređaja za Dom zdravlja Poreč

Foto: Tanja Kocijančić

Javno snimanje najgledanije i najpopularnije glazbeno-scenske emisije nacionalne TV kuće HRT, „Lijepom našom“, pod voditeljskom palicom njenog zaštitnog lica Branka Uvodića, nakon dvije godine ponovno se vraća u Poreč. Snimanje je zakazano za srijedu, 17. travnja, u sportskoj dvorani Žatika, gdje će nastupiti svi KUD-ovi, klape, najpoznatiji sastavi i pjevači iz Istre i diljem Lijepe naše, njih više od tridesetak, a prihod od ulaznica koje koštaju 25 kuna u cijelosti je namijenjen kupnji uređaja za Dom zdravlja Poreč. Program emisije i detalje o humanitarnoj akciji danas su u gradskoj palači na konferenciji za medije predstavili gradonačelnik Loris Peršurić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić, dr. voditeljica porečkog Doma zdravlja Radmila Korlević i gradski referent za manifestacije Sergio Pavat.

Kako je istaknuo gradonačelnik, prije dvije godine Žatika je bila prepuna kada se zadnji put snimala ova emisija, a tako očekuju i ove godine. Želja im je prodati najmanje 2.000 ulaznica, što će osigurati 50 tisuća kuna za, kako su pojasnili liječnici, kupnju CRP uređaja koji stoji 18.750 kuna s PDV-om, potom defibrilatora kojemu je cijena 15 tisuća kuna, boca za kisik (jedna košta 3.000 kuna bez PDV-a), te potrošnog materijala za CRP uređaj. Time će se zdravstvena zaštita žitelja Poreštine značajno poboljšati.

Dr. Korlević je detaljnije obrazložila što će im CRP uređaj značiti.

-Koristi se za pretrage u hitnim slučajevima, tj. pokazuje akutnost infekcije kod djece i odraslih, kada liječnik mora odrediti terapiju liječenja. Dakle, utvrđuje radi li se o virusnoj ili bakterijskoj infekciji, kada to liječnik pretragom ne može ustanoviti. Popodne te vikendom biokemijski laboratorij ne radi, pa će se tim uređajem moći odrediti o čemu se radi. Bit će to značajan pomak svakom našem liječniku u radu, kazala je dr. Korlević, voditeljica porečke ispostave Doma zdravlja.

Dr. Ivančić je naglasio da će ti uređaji biti smješteni u prostorijama gdje će svakom dežurnom liječniku popodne, subotom i nedjeljom biti dostupni. „Zahvaljujemo se Gradu Poreču što je sredstva odlučio usmjeriti zdravstvu. To nije prvi put, uvijek kad nam zaškripi zovemo Grad u pomoć“, naglasio je ravnatelj Istarskih domova zdravlja.

Gradonačelnik je kazao da će ovo sigurno biti dodatni motiv građanima da kupe karte i dođu na snimanje ove iznimno popularne emisije, koja će k tome, osim glazbe, prikazati i druge zanimljivosti s cijele Poreštine, kao što su proizvođači vina i drugih poljoprivrednih proizvoda. „Uvjereni smo da će Žatika biti ponovno prepuna“, podcrtao je gradonačelnik.

Pavat je najavio da će se na HRT-u emisija iz Poreča prikazati dva puta u udarnim terminima – 27. travnja i 4. svibnja.

-Lista izvođača je spremna, ali nije konačna. Bit će svi najpoznatiji istarski izvođači, među kojima Porečani Gordan Gregurović, Tedi Grubica, klapa Parentine, KUD Bosanska Posavina, zatim Alfa Time Band, Duo Magnolija, Alen Vitasović, Serđo Valić i mnogi drugi. Dolaze i Koktelsi, Mladen Grdović, Hanka Paldum, bit će još vrlo poznatih imena, ali o tom potom, naveo je Pavat koji će također nastupiti i to dva puta – s pratećim tamburaškim pratećim Milenij i Gianlucom Draguzetom.

Ulaznice su već u prodaji u info punktu Turističke zajednice Poreč u Zagrebačkoj ulici, a prodavat će se i na blagajni kina, za što će se radno vrijeme naknadno objaviti. Moći će se kupiti i na dan snimanja emisije na blagajni Žatike, dva sata prije početka programa.

Poslovna zona Labin

Labin ima jednu od najboljih poslovnih zona u Hrvatskoj

Lopovi u Pićnu u župnom dvoru ukrali sef s novcem i auto koji su potom zapalili