in

Dolazi jača promjena vremena. Moguća i tuča

Istramet/Foto Marinela Žiković

Vrijeme će biti djelomice sunčano, s ponegdje malo kiše već prijepodne, češće kasno poslijepodne, a u noći na četvrtak u obliku pljuskova praćenih grmljavinom uz moguće nevrijeme. U Dalmaciji i dalje pretežno vedro, na sunčanom sjevernom Jadranu navečer su mogući lokalni pljuskovi, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas.

Puhat će jugozapadnjak, na moru i jugo, a poslijepodne će u unutrašnjosti okrenuti na umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar uz osjetno osvježenje. Najviša temperatura uglavnom između 31 i 36 Celzijevih stupnjeva.

Još danas vrijede crvena upozorenja za toplinski alarm, i to za cijelu obalu, ali i kninsku regiju. Promjena koja dolazi sa srijede na četvrtak neće jače zahvatiti jug Hrvatske pa je tako i za četvrtak i petak za splitsku i dubrovačku regiju proglašeno narančasto upozorenje koje označava veliku opasnost od vrućina.

Za kontinentalnu Hrvatsku i riječku regiju za danas je, osim zbog iznimno visokih temperatura, narančasto upozorenje proglašeno i zbog grmljavinskog nevremena. Vjerojatnost grmljavine u zagrebačkoj regiji i istočnoj Hrvatskoj je 70-90 posto, u karlovačkoj regiji 50-70 posto, kao i u Lici i Gorskom kotaru. Na Kvarneru i u Istri šanse za grmljavinu su 40-60 posto, prognozira DHMZ.

Četvrtak će biti nestabilan, treba još računati na kišu i pljuskove, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, češće u prvom dijelu dana. I petak će, osobito poslijepodne, donijeti kišu i pljuskove, u unutrašnjost i na sjeverni Jadran. U Dalmaciji će ostati suho, eventualno u zaleđu može biti pokojeg prolaznog pljuska.
Toplinski val u Dalmaciji se nastavlja sve do kraja tjedna.

Foto Grad Poreč - Policajci na prijemu u gradskoj palači

MUP-ov projekt: U Poreču na radu i njemačka policajka

požar vatra ilustracija

Istra: Na požarištu pronađen leš