in

MUP-ov projekt: U Poreču na radu i njemačka policajka

Foto Grad Poreč - Policajci na prijemu u gradskoj palači

Ministarstvo unutarnjih poslova već 18 godina provodi projekt “Sigurna turistička sezona” u Istri, a porečki dio projekta u Velikoj vijećnici Grada Poreča predstavili su zamjenik porečkog gradonačelnika Elio Štifanić, načelnik Policijske postaje Poreč Davor Švenda i jedna od inozemnih policajki u projektu Tamara Vasilisa Tita iz Donje Saske u Njemačkoj te hrvatska kolegica Danijela Domazet.

-Sigurnost nam je prioritet u našem gradu cijenimo činjenicu da imamo jako dobru suradnju sa svim hitnim službama u gradu Poreču. Poreč tijekom ljetnih mjeseci naraste u pravi turistički velegrad kojem gravitira i do 120 tisuća ljudi. Kako bi sve dobro funkcioniralo, izuzetno je važno da dobro surađujemo i podržavamo rad Policijske postaje Poreč, koja ima važnu funkciju u čuvanju sigurnosti, mira i reda Porečana i njihovih brojnih gostiju, a u tome uvelike pomaže prisutnost stranih policajca koji predstavljaju određenu vezu i olakšavaju komunikaciju između policijskih djelatnika i turista, napomenuo je Štifanić.

Strani policijski službenici obavljaju zajedničke službe s porečkim policajcima, odjeveni u svoje službene odore, a njihova je zadaća pomoć hrvatskim kolegama u obavljanju svakodnevnih poslova. Najveće koristi to ima u direktnoj komunikaciji sa stranim turistima koji se nađu u situaciji da su oštećeni kaznenim dijelom ili prekršajem, u slučajevima nesreća, nestanaka, ali i u događanjima kada su stranci njemačkog govornog područja počinitelji kažnjivih radnji.

Na području drugih istarskih gradova na obali borave policajci iz Austrije, Slovenije, Poljske, Mađarske i Italije, a uskoro se očekuje i dolazak policijskih službenika iz Francuske i Nizozemske.

Tamara Vasilisa Tita je naglasila kako joj se sviđa boravak u Poreču, radi se o sigurnom i čistom gradu, dok sa suradnicima u policijskoj postaji ima izuzetno dobru suradnju te su svi od samog početka vrlo susretljivi i spremni pomoći, objavio je Grad Poreč u priopćenju.

Foto TZ Funtana

Divna ljetna večer u Funtani uz glazbu klape Kampanel

Istramt -foto marinela žiković

Dolazi jača promjena vremena. Moguća i tuča