in

Donirana batana obitelji Galović ukrašava šetnicu prema Picalu

Foto: Tanja Kocijančić

Nakon što je prošle godine popularna batana „Baby“ sanirana i ponovno postavljena na zelenu površinu kraj porečkih Viala, od ove jeseni još jedna batana ukrašava grad. Obitelj Ivana i Dijane Galović donirala je Gradu Poreču-Parenzo svoju drvenu batanu, rađenu 1986. godine kod starog majstora u Puli u njegovoj radionici. Grad je u dogovoru s vlasnicima i Mjesnim odborom Mate Balota odlučio batanu postaviti na šetnicu prema Picalu, odnosno, na zelenoj površini na raskrižju ulica N. Tesle i G. Kalčića.

Prije postavljanja, Grad je naručio uređenje batane, a još predstoji postaviti pločicu s imenom obitelji-donatora.

– Nakon godina stajanja i služenja na moru vrijeme je učinilo svoje i batana je dotrajala, pa smo došli na ideju da je doniramo Gradu, koji će je obnoviti i postaviti kao eksponat na lokaciju koju smatra prikladnom. Grad je ideju prepoznao, reagirao i ideja se ostvarila, što nam je iznimno drago. Svojoj batani želim dugo i mirno putovanje, sada nekim drugim i mirnijim vodama, rekao je povodom donacije Ivan Galović.

– Pločica će biti samo mala zahvala obitelji Galović na ovoj vrijednoj donaciji. I ova će batana, uz batanu na Vialama, biti jedan lijepi podsjetnik na ribarsku tradiciju naših krajeva, napominju iz Grada.

Prevario državu i poslovnog partnera za 15 milijuna kuna

Prevario državu i poslovnog partnera za 15 milijuna kuna

Marko Braić

Perojac Marko Braić zvijezda popularne serije Nove TV “Na granici”