in

Prevario državu i poslovnog partnera za 15 milijuna kuna

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 60-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju, nesavjesnog gospodarskog poslovanja i utaje poreza ili carine, objavila je Policijska uprava istarska na svojoj web stranici.

Muškarca se sumnjiči da je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz okolice Pule, u studenom 2009. godine, u nakani da za to poduzeće pribavi znatnu nepripadnu imovinsku dobit, sklopio ugovor s 61-godišnjakom, koji je pristao unijeti u temeljni kapital trgovačkog društva svoje nekretnine. Time je 61-godišnjak postao suosnivač društva, s temeljnim ulogom od 30 posto. Onda mu je 60-godišnjak neistinito predočio kako će na tim nekretninama do kraja 2014. godine izgraditi stambeno-poslovni kompleks te da će 61-godišnjaku po osnovi ulaganja, nakon realizacije poslovnog poduhvata, u slučaju istupa iz društva pripasti određeni novčani iznos i nekoliko jedinica u izgrađenom kompleksu.

Nakon što je banka izvršila uplatu sredstava po odobrenom kreditu, 60-godišnjak uplaćena sredstva nije koristio u svrhu realizacije izgradnje poslovno-stambenog kompleksa, nego je od siječnja 2010. godine do prosinca 2013. godine, u nakani da neplaćanjem poreza pribavi nepripadnu imovinsku korist za trgovačko društvo, sebi i drugim osobama isplaćivao novčane iznose kako bi prikrio da se radi o oporezivim isplatama, odnosno isplaćivao novac koji je prikazivao kao pozajmice, kupovinu poslovnog udjela, materijalne troškove i drugo.

Na taj je način neplaćanjem poreza, prijevarom 61-godišnjaka i nesavjesnim poslovanjem nastala materijalna šteta od oko 14,8 milijuna kuna.

Protiv osumnjičenog 60-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Na Istarskom ipsilonu vozio u suprotnom smjeru!

Na Istarskom ipsilonu vozio u suprotnom smjeru!

Donirana batana obitelji Galović ukrašava šetnicu prema Picalu

Donirana batana obitelji Galović ukrašava šetnicu prema Picalu