in

Drugi čovjek kineskog Crvenog križa ZGROŽEN PONAŠANJEM TALIJANA: “Mislite li vi uopće?”

Broj umrlih od koronavirusa u Italiji premašio je broj žrtava u Kini, odakle se opasan COVID-19 i proširio svijetom, a s obzirom da se onde situacija napokon smiruje, Kina je odlučila pomoći trenutačno najvećem europskom žarištu zaraze.

Tako je sjevernu talijansku regiju Lombardiju u četvrtak posjetio Sun Shuopeng, potpredsjednik Crvenog križa Kine, koji je u Milanu održao konferenciju za novinare i uputio jasan apel Talijanima.

– Situacija u Lombardiji trenutačno je vrlo slična onoj koju smo mi prije dva mjeseca imali u Wuhanu, epicentru koronavirusa. U Wuhanu, koji je mjesec dana bio u strogoj karanteni, napokon se bilježi trend pada broja oboljelih.

No ovdje u Milanu baš i ne postoji stroga politika karantene: javni prijevoz i dalje radi, ljudi se i dalje kreću, i dalje idete na večere i zabavljate se u hotelima, ne nosite maske…

Ne znam mislite li vi uopće… Shvatite, svaki građanin mora biti uključen u borbu protiv koronavirusa. Savjetovao bih vam da odmah zaustavite sve ekonomske aktivnosti i smanjite mobilnost ljudi. Svi biste trebali ostati kod kuće, ljudski životi su najbitniji – rekao je Sun Shuopeng, koji je u Italiji iz prve ruke svjedočio mnogim problemima vezanima uz sprječavanje širenja zaraze virusom COVID-19, prenosi CNN.

KAŠTELIR: Komunalni redar će na terenu kontrolirati drže li se građani i tvrtke propisanih mjera

MUP upozorava: Policija ne prikuplja osobne podatke preko aplikacija!