in

Evo kako će izgledati novi shopping centar na porečkoj Facinki!

Dobili smo idejna rješenja vanjskog izgleda novog shopping centra na porečkoj Facinki koji će vrata otvoriti ovog ljeta.

Vizualizacije budućeg retail centra dobili smo od Tee Gršić, voditeljice marketinga u tvrtki Mid Bau Nekretnine iz Zagreba, investitora u ovaj projekt, na čijem su popisu brojni slični realizirani projekti, poput shopping centra Pula City Mall.

Podsjetimo, na Facinki se od kraja siječnja radi punom parom na godinama zapuštenoj parceli preko puta Kauflanda, koja je dugo bila ruglo na istočnom ulazu u grad.

Kako smo već objavili, stiže nam trgovački centar gdje će se smjestiti brojni poznati brendovi kao što su  Bipa, C&A, CCC, Deichmann, Galileo, Hervis, Leggiero bar, Müller, New Yorker, Tedi i Svijet Media.

Tea Gršić nam je onomad rekla da su pravomoćnu građevinsku dozvolu za gradnju trgovačkog centra na Facinki dobili lani 18. prosinca.

-Radovi na izgradnji započeli su početkom ove godine, a završetak očekujemo tijekom lipnja 2019. godine. Imamo nekoliko prijedloga za ime Specijaliziranog trgovačkog centra, no u ovom trenutku još nismo donijeli konačnu odluku koji će točno naziv nositi. Grad Poreč time će dobiti svoj zasluženi centar za shopping i zabavu koji je konceptualno osmišljen kao „retail park“ (svaka trgovina ima svoj zaseban ulaz). Maloprodajna površina centra iznositi će oko 8.379 četvornih metara, što ga ujedno čini i najvećim trgovačkim središtem u Poreču, istaknula je Gršić i dodala da će u ponudi sadržavati brandove i maloprodajne lance kao što su Bipa, C&A, CCC, Deichmann, Galileo, Hervis, Leggiero bar, Müller, New Yorker, Tedi i Svijet Media.

Podsjetimo da će ondje biti i novi Lidl, koji je kupio drugi dio te velike parcele.

Osim što će obogatiti trgovačku ponudu Poreča, otvorit će i priliku za novim radnim mjestima, a o njihovom ukupnom broju ovisi politika zapošljavanja zakupnika.

Investitor i vlasnik novog specijaliziranog trgovačkog centra je tvrtka AM PS Delta Nekretnine, članica hrvatske podružnice MID Bau nekretnine. Grupacije MID je jedan od vodećih „developera“ na domaćem tržištu, a u svom portfelju sadrži brojne realizirane projekte od kojih su najpoznatiji Garden Mall u Zagrebu, TC Koprivnica, STC Osijek, STC Sisak, STC Valpovo, Pula City Mall i STC Umag, doznajemo od voditeljice marketinga Tee Gršić.

UMAG: Više od pet milijuna kuna za programe i projekte civilnih udruga

Tulio Demetlika

Demetlika: Kolinda Grabar Kitarović degradira instituciju Predsjednika Republike Hrvatska