in

FOTOGALERIJA: Nevrijeme poharalo dio Istre, Umag pretrpio najveće štete, u Poreču stablo zdrobilo autobusnu čekaonicu

Foto Marko Urbac

Nakon dnevnih nestabilnosti koje su najžešće bile na sjeveroistoku poluotoka, jučer u kasnim poslijepodnevnim satima jako pogoršanje vremena zahvatilo je i zapad Istre, javlja Istramet.

Na otvorenom moru razvio se snažan olujni sustav koji je glavninom zahvatio Poreč, Novigrad i Umag gdje je nevrijeme bilo najjače. Prema jugu, a naročito južnije od Rovinju promjena je bila slabije izražena.

U centru nevremena koje je zahvatilo Umag udari vjetra vjerojatno su dostizali i 150 km/h, za što je zaslužan silovit downburst, odnosno olujan vjetar koji puše iz centra grmljavinskog sustava. Vjetar je rušio stabla, nosio kontejnere, a u Poreču je stablo palo na autobusnu čekaonicu u Ulici Mate Balota.

Poreč – Stablo palo na autobusnu čekaonicu

U Umagu ima znatne materijalne štete, piše Istramet.

Na svom se Facebooku oglasio i Grad Umag napisavši:

“Danas poslijepodne Umag je zahvatilo nezapamćeno nevrijeme i niz jakih pijavica. Nažalost, na cijelom je području Umaga došlo do velikih materijalnih šteta. Iako neće biti lako sanirati posljedice šteta, zahvaljujemo brojnim građanima na podršci i svesrdnoj pomoći te svim našim službama – JVP Umag, DVD Umag, Komunela i 6. Maj.”

Priredila Tanja Kocijančić

Izvor foto Istramet – Marko Urbac, Alan Paradinović, Ivan Vidović i Grad Umag

Poreč – Foto Radio Centar

Započeo Ferragosto – Dosad u Hrvatsku stiglo 16 tisuća Talijana

Odluka Nizozemaca o novom režimu putovanja jednoj istarskoj tvrtki u jednom popodnevu izbila je oko 200.000 eura