in

Započeo Ferragosto – Dosad u Hrvatsku stiglo 16 tisuća Talijana

Foto TZIŽ

Hrvatska turistička zajednica ususret Ferragostu, odnosno razdoblju u kojem Talijani najčešće koriste godišnje odmore, provodi pojačane marketinške aktivnosti na talijanskom tržištu u sklopu velike promotivne kampanje The Vacation You Deserve Is Closer Than You Think, i to na vodećim internetskim portalima i tiskanim medijima u Italiji.

“Italija je jedno od naših najvažnijih turističkih tržišta na kojemu smo vidljivost Hrvatske kao turističke destinacije održavali i u samom jeku globalne pandemije koronavirusa. U ovim trenucima, kada su putovanja moguća i kada Talijani najviše putuju, odlučili smo pojačati prisutnost Hrvatske na talijanskom tržištu s obzirom na to da je primjetan interes za hrvatske destinacije i našu ukupnu turističku ponudu. Trenutno u zemlji boravi oko 16 tisuća talijanskih turista, a najviše ih je u destinacijama Istarske i Primorsko-goranske županije”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić dodavši kako talijanski turisti, osim cestovnim pravcima, u Hrvatsku stižu i brodskim linijama.

Najtraženiji su nautika i kamping

Primjerice, Jadrolinija je od početka kolovoza uvela brzobrodsku liniju na relaciji Zadar – Ancona koja putnicima iz Italije omogućava direktan dolazak u Zadar. Katamaran koji ima kapaciteta za više od 400 putnika plovi iz Zadra u Anconu pet puta tjedno,i to utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom.

“Na talijanskom je tržištu primjetan interes za hrvatske destinacije, i individualnih putnika i partnera, ali i medija, pa se tako objave o Hrvatskoj mogu pronaći u popularnim izdanjima kao što su Lonely Planet, Il Messagero, Bell Europa i dr. Najveći interes izražen je za Istru, Kvarner i Dalmaciju, a kada govorimo o turističkim proizvodima i smještajnim kapacitetima, najtraženiji su nautika i kamping”, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji, naglasivši kako Hrvatsku Talijani percipiraju kao sigurnu destinaciju.

Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu godine (od 1. siječnja do 2. kolovoza) s tržišta Italije ostvareno više od 133 tisuće dolazaka i oko 630 tisuća noćenja, što je oko 30 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju. Tijekom prva dva dana kolovoza s talijanskog je tržišta ostvareno više od 31 tisuće noćenja, i to najviše u Malom Lošinju, Rovinju, Medulinu, Poreču, Cresu, Puli i Umagu.

POREČ: Otvoreni upisi na besplatne online tečajeve u Učilištu

FOTOGALERIJA: Nevrijeme poharalo dio Istre, Umag pretrpio najveće štete, u Poreču stablo zdrobilo autobusnu čekaonicu