in

FUNTANA dobila novog općinskog vijećnika. Općina ušla u udrugu od koje puno očekuje

Foto Tanja Kocijančić - Prisega novog vijećnika

U petak, 21. lipnja 2024. godine, održana je sjednica Općinskog vijeća Funtane na kojoj je pokojnog nezavisnog vijećnika Eugena Fabrisa zamijenio drugi s njegove liste – Josip Stipić.
Na dnevnom redu je bio i godišnji obračun proračuna Općine Funtana za 2023. godinu kojeg je prezentirao načelnik Mladen Grgeta. U sklopu toga prihvaćen je, također jednoglasno, cijeli niz programa javnih potreba koji se nadovezuju uz taj godišnji obračun.
Posljednja je bila odluka o pristupanju Hrvatskoj zajednici općina, koja je također usvojena jednoglasno. Načelnik Grgeta objasnio je da općine imaju zajedničke probleme i kroz udrugu će ih zajedno rješavati. Udruga ima velik broj članica koje su u nju ušle s ciljem zastupanja vlastitih interesa, razmjene iskustava i suradnje s tijelima lokalne i državne vlasti.

tanja kocijančić
Igor Žiković – predsjednik Općinskog vijeća Funtane – Foto Tanja Kocijančić


Vijećnica IDS-a Ivana Prekalj Martinčić na početku sjednice postavila je dva vijećnička pitanja. Zanimalo ju je kako se puni općinski proračun te kakav je turistički promet. Načelnik je odgovorio da se proračun realizira uobičajeno na 22 do 23 posto u prvom dijelu godine, odnosno da se očekuje više prihoda nakon turističke sezone, odnosno u drugom dijelu gdine. Turistički promet je bio izvrstan do kraja svibnja, a trenutno je broj gostiju manji za oko dva posto u odnosu na prošlu godinu.

funtana vijeće josip stipić tanja kocijančić
Vijećnici u Funtani – Foto Tanja Kocijančić

Mjerenje kakvoće mora u Istri: Na dvije plaže stanje nije baš najbolje

petrova marčana

Marčana najavljuje bogatu Petrovu uz Ivanu Kovač i Alfa Time Band