in

Funtana ima prvog oboljelog od koronavirusa

Funtana/Foto: Tanja Kocijančić

Od ukupno ispitana 62 uzorka brisa koji su jučer analizirani jedan je pozitivan na koronavirus, izvijestio je danas ma konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Istarske županije ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Aleksandar Stojanović.

Radi se o osobi iz Funtane koja je bila u samoizolaciji te koja je boravila i radila u bliskom kontaktu s oboljelim u Italiji. Radi se o prvoj osobi pozitivnoj na koronavirus u Funtani, koja se trenutno nalazi u pulskoj bolnici.

Na Poreštini su dosad oboljeli potvrđeni u Poreču i Višnjanu.

Jedna je osoba izliječena, što čini ukupno 47 izliječenih, odnosno 58 posto izliječenih od koronavirusa od ukupnog broja od 85 oboljelih u Istarskoj županiji.

U samoizolaciji je njih 1.073. To su sve epidemiološki kontrolirani slučajevi i ne predstavljaju rizik za opću populciju, naveo je Stojanović i pozvao osobe u samoizolaciji da poštuju sve mjere i da budu odgovorne prema sebi i drugima.

I dalje je prosjek starosti oboljelih 50 godina, među kojima prevladavaju muškarci, tj. oni čine oko 57 posto. Stojanović je dodao da su oboljeli i dalje većinom u grupi radno aktivnog stanovništva, te da oko 60 posto svih oboljelih dolaze sa sjeverozapadne i zapadne Istre.

Europska komisija odobrila dodatnu pomoć poljoprivrednicima

Poreč i općine Poreštine osnivaju zajedničku koordinaciju Stožera civilne zaštite