in

FUNTANA: Sjećanje na hrvatskog branitelja Stipana Liovića. Poginuo u Oluji prije 28 godina

Komemoracija na grobu Stipana Liovića u Funtani

Povodom obilježavanja 28. godišnjice pogibije, kao i svake godine na mjesnom groblju u Funtani, položeno je danas, 12. kolovoza 2023., cvijeće i zapaljene su svijeće na grobu poginulog hrvatskog branitelja Stipana Liovića.

Komemoracija na grobu Stipana Liovića u Funtani
Komemoracija na grobu Stipana Liovića u Funtani

Uz prisustvo obitelji počast su odali načelnik Općine Funtana Mladen Grgeta, predsjednik Općinskog vijeća Igor Žiković, direktor komunalnog poduzeća Puntica d.o.o. Đankarlo Milokanović, župnik Funtane Ivica Butković, predstavnici braniteljskih udruga Funtane, Vrsara i Poreča te nekolicina mještana Funtane.

Podsjetimo: U vojnoredarstvenoj akciji Oluja poginuo je Stipan Liović Pobro iz Funtane, dragovoljac, pripadnik 154. brigade, u završnim operacijama uz rijeku Unu u Bosni i Hercegovini. Poginuo je točno na današnji dan, 12. kolovoza, prije 28 godina.

Župnik Butković na njegovu je grobu predvodio molitvu i pozvao da se njegova i žrtva svih drugih branitelja ne zaboravi.
U Oluji, 12. kolovoza 1995. godine, Stipan je bio u izviđačkoj jedinici koja se do kanjona rijeke Une spuštala pod okriljem magle. Kada se magla podigla, hrvatski vojnici bili su izloženi snajperskim hicima. Stipan je poginuo, a ranjeni su Robert Sabo i Ivan Brajković. Pokopan je na funtanjanskom groblju 30. rujna 1995. godine.

funtana
Komemoracija u čast Stipanu Lioviću

ljekarna apoteka ilustracija foto pixabay

Dežurne ljekarne u Poreču u nedjelju i na blagdan Vele Gospe

Foto KAF Sv. Lovreč

SV. LOVREČ: Proglašeni najbolji fotografi na natječaju