in

SV. LOVREČ: Proglašeni najbolji fotografi na natječaju

Foto KAF Sv. Lovreč

Svečanim proglašenjem najboljih fotografskih radova, te otvaranjem selektirane izložbe ovogodišnje zadane teme ‘Trag’,  zaključen je PhotoCity 2023., nagradni foto-natječaj, čije je ovo bilo 12. izdanje.
PhotoCity već je godinama dio obilježavanja Dana Općine Sv.Lovreč, pa je i ove godine, na sam dan blagdana Svetog Lovre, nebeskog zaštitnika, na znak zvonjave s obližnjeg crkvenog tornja započelo i ovogodišnje svečano proglašenje.

Foto KAF Sv. Lovreč
Foto KAF Sv. Lovreč

Stručni žiri je ove godin otvorio jedan, ali vrijedan, poznati fotograf Damir Hoyka. Bez informacija o autorima prispjelih radova, odlučio je proglasiti najboljom fotografijom onu autora Krešimira Goleša iz Šibenika. On je među 529 prispjelih fotografija i 182 autorica i autora iz cijele Hrvatske dobio najviše ocjene, te zasluženo odnio ovogodišnju titulu.
Drugonagrađeni dolazi iz Đurđevca, Zvonimir Šiptar, koji je svojom fotografijom ‘Četvrtinka’ privukao pozornost i visoke ocjene. Hoyka je pohvalio fotografe iz Rovinja, Osijeka, Siska, Karlovca, Rijeke, Poreča, i Zagreba, među njima i dvoje iz lokalnog lovrečkog kluba.
Damir Hoyka je, pored već navedenog,  imao i obvezu odabrati radove za tematsku izložbu, profecionalce i amatere čiji će radovi krasiti zidove Galerije ‘Placa’ do kraja kolovoza.

Izložba se može pogledati svakim radnim danom do 16 sati,  a četvrtkom i od 17 do 21 sat, te po najavi uz telefonsku najavu u općini na 052/448-195 ili mail kaf.lovrec@gmail.com.

Foto KAF Sv. Lovreč
Foto KAF Sv. Lovreč – Pobjednička fotografija Krešimira Goleša

Za sve one koji nažalost neće ‘skoknuti’ do Sv. Lovreča, tu je online katalog sa svim relevantnim činjenicama i postavljenim fotografijama na linku
https://online.fliphtml5.com/hitdy/xhty, objavio je Organizacijski tim PhotoCity 2023. – KAF Sv. Lovreč.

Fotografije s proglašenja – autori: Ermano Bančić i Doriano Orbanić

Foto KAF Sv. Lovreč
Foto KAF Sv. Lovreč

Komemoracija na grobu Stipana Liovića u Funtani

FUNTANA: Sjećanje na hrvatskog branitelja Stipana Liovića. Poginuo u Oluji prije 28 godina

Foto TZ Buje

Festival ljubavi u Bujama još večeras, 12.8. uz Elvis Presley Show