in

FUNTANA: Stiže MUP-ova kamera u glavnoj ulici – Snimat će cijeli niz prometnih prekršaja

Funtana - Pored postojeće kamere postavit će se još jedna - MUP-ova - Foto Tanja Kocijančić

Kako smo već pisali početkom ove godine, Općina Funtana prihvatila je u na zadnjoj lanjskoj sjednici Općinskog vijeća odluku da se u proračun uvrsti 330 tisuća kuna za kupnju nadzorne kamere koja bi za koji dan trebala biti postavljena u Istarskoj ulici, pored stare škole (čija se prva faza obnove dovršava ovih dana).

Naime, ulica je to koja prolazi usred mjesta, dio je dionice Poreč – Vrsar i vrlo je opasna, naročito ljeti kada je jako velik promet, a sve zbog prevelike brzine. Vozači slabo mare na prometno ograničenje koje je na snazi jer se vozi kroz naseljeno naselje, pa je Općina tražila način kako to riješiti.

Pitanje je kada će kamera konačno biti postavljena postavila je na zadnjoj sjednici Vijeća IDS-ova vijećnica Ivana Prekalj Martinčević, na što je načelnik Mladen Grgeta kazao da bi je MUP kameru trebao postaviti unutar desetak dana.

Radi se o suvremenoj kameri za nadzor brzine ruske proizvodnje vrijednoj oko 330 tisuća kuna. Općina je taj iznos transferirala MUP-u koji ju je nabavio.

Kamera će biti smještena na mjestu gdje je općina već postavila jednu kameru kako bi se pratio promet i eventualno uništavanje javne imovine. Kamera će biti dvosmjerna i snimat će više vrsta prometnih prekršaja, ne samo brzinu, a kazne će vozačima koji budu u prekršaju stizati na kućnu adresu.

Foto Dom za starije i nemoćne Poreč

Poreč: U Domu za starije radionica zdrave prehrane

Foto Općina Vižinada

Zajednica Talijana Vižinada proslavila 30. rođendan