in

Zajednica Talijana Vižinada proslavila 30. rođendan

Foto Općina Vižinada

Zajednica Talijana Vižinada je u nedjelju 19. lipnja obilježila punih 30 godina postojanja i djelovanja. Ovu značajnu obljetnicu pratio je i prigodan program u kojem je najprije nastupila plesna skupina “Le Coccinelle”, a potom i maleni pjevači koji su pod vodstvom profesorice Dijane Sirotić izveli nekoliko pjesama na talijanskom jeziku. Nakon najmlađih na red je došao nastup zbora ZT Visinada pod vodstvom prof. Alena Bernobića. Na kraju ovog lijepog dana obilježenog pjesmom i zabavom sve prisutne je oduševio nastup Brass Banda ZT te Funk off Banda i Italianissimija, nakon čega se druženje nastavilo na Battistellinoj šterni uz zakusku.

Foto Općina Vižinada neda marko ferenac
Foto Općina Vižinada

Na početku svečanosti govor je održala zamjenica načelnika i predsjednica Zajednice Talijana Neda Šainčić Pilato koja se zahvalila svima koji su im pomogli, podupirali ih i sudjelovali u njihovim aktivnostima tijekom tri desetljeća. Također, uputila je zahvale svima koji su pomogli u organizaciji ove posebne večeri, u koju je uloženo mnogo sati rada, uz zalaganje i profesionalnost učitelja i svih aktivista, od najmlađih do najstarijih.

Foto Općina Vižinada
Foto Općina Vižinada – Dobitnici priznanja povodom 30 godina Zajednice Talijana

-Koristim ovu priliku da se zahvalim Republici Italiji, Talijanskoj uniji, Narodnom sveučilištu u Trstu, našoj općini i Vladi Republike Hrvatske, njihovim predstavnicima koji financijskim sredstvima i velikim interesom omogućuju realizaciju naših projekata, kazala je Šainčić Pilato.

Potom je u znak zahvale za 30 godina predala plakete kao uspomenu Općini Vižinada i načelniku Marku Ferencu, Talijanskoj uniji, Narodnom sveučilištu u Trstu, županijsom pročelniku za kulturu Vladimiru Torbici i konzulatu Italije u Rijeci.

Također pozvali su prvog predsjednika udruge ZT_a Antonija Boccatija da preuzme svoje priznanje, a dobili su ga i svi oni koji su bili u odbrou koji je osnovao ZT u Vižinadi – Marino Baldini, Eliđo Pilato, Rino Baldaš, Josip Ivančić, Karleto Pilato i Albino Ritoša.

“Čestitam Zajednici Talijana Vižinada prvih 30 godina rada, čast je imati ovako aktivnu zajednicu u kojoj vrijeme provode sve generacije, a osobito djeca i mladi. Iskrene čestitke Nedi Šainčić Pilato koja s velikim entuzijazmom i energijom vodi Zajednicu, kao i svim članovima koji su ovih godina dali svoj doprinos. Pohvale upućujem i mentorima, a osobito Alenu Bernobiću koji predano radi s djecom i mladima te sam siguran da će uz njih ova zajednica ubuduće samo rasti.” – rekao je tijekom proslave načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac.

Na kraju ovog lijepog dana obilježenog pjesmom i zabavom sve prisutne je oduševio nastup Brass Banda ZT te Funk off Banda i Italianissimija, nakon čega se druženje nastavilo na Battistellinoj šterni uz zakusku.

Funtana - Pored postojeće kamere postavit će se još jedna - MUP-ova - Foto Tanja Kocijančić

FUNTANA: Stiže MUP-ova kamera u glavnoj ulici – Snimat će cijeli niz prometnih prekršaja

Foto TZ Novigrad

NOVIGRAD: TZ nagrađuje najljepše balkone i okućnice – Prijavite se