in

FUNTANA – Vijećnici ekspresno prihvatili sve odluke. Tema su bili i stari borovi prema „hotelima“

Foto Tanja Kocijančić

Općinsko vijeće Funtane ponovno je trajalo vrlo kratko – tek 22 minute, a prihvaćene su jednoglasno sve točke dnevnog reda. Sjednica je održana u četvrtak popodne kada je četvero od ukupno sedam vijećnika usvojilo polugodišnje izvješće o radu načelnika za razdoblje od siječnja do lipnja, polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna, za koji je načelnik Mladen Grgeta rekao da se puno dobro i uobičajeno za taj dio godine, kao i financijsko izvješće komunalnog poduzeća Puntica za 2021. kojeg je detaljno obrazložio direktor Đankarlo Milokanović.

Stari borovi uz cestu prema
Stari borovi uz cestu prema “hotelima” u Funtani – Foto Tanja Kocijančić

Također, donijeta je odluka o davanju koncesije za dimnjačarske poslove. Obavljat će ih tvrtka MLD-Usluge iz Koprivnice koja će u godišnji proračun uplaćivati naknadu za koncesiju u visini od 4.501 kunu.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Na početku je na dnevnom redu kao prva točka bio aktualni sat. Pravo na postavljanje pitanja iskoristila je samo Ivana Prekalj Martinčević (IDS) koja je prenijela da se građani bune zbog lošeg stanja starih borova uz cestu prema „hotelima“, odnosno prema turističkom naselju Funtana. Naime, kazala je da se stanovnici pribojavaju jer stabla i grane predstavljaju opasnost za prolaznike i vozila. Također, krošnje zaklanjaju javnu rasvjetu. Također, kazala je da bi bilo dobro posaditi nova stabla u slučaju da se postojeća odluče ukloniti.

Načelnik Grgeta se složio s njom te najavio da planiraju uskoro neka stabla ukloniti. K tome, najavio je da će pozvati stručnjake koji će analizirati u kakvom su stanju stabla, te potom odlučiti što će dalje poduzeti.

Đankarlo Milokanović - Foto Tanja Kocijančić
Đankarlo Milokanović – Foto Tanja Kocijančić

Ala šu iz 2021. - Foto Ester Diklić

KAŠTELIR: Pješačenje “Ala šu” odgođeno za 8. listopada

Foto Hrvatska pošta

Pošta diže cijene od 1. listopada