in

FUNTANA: Za novo dječje igralište u Lahima općina dobila gotovo 150 tisuća bespovratnih kuna

Igralište na Perilima

Ukupno 148.250 bespovratnih kuna dobila je Općina Funtana za izgradnju i opremanje dječjeg igrališta u Dalmatinskoj ulici, koje će u konačnici stajati nešto više od 300 tisuća kuna, saznajemo u općinskoj upravi.

Gradnja igrališta, njegovo opremanje s uređenjem hortikulture i postavljanjem javne rasvjete u Lahima počet će uskoro.

Sredstva su dobivena na natječaju LAG-a „Središnja Istra“, pod nazivom “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” (mjera 2.1.1.).

Prihvatljivi prijavitelji na ovaj natječaj bile su jedinice lokalne samouprave, a istim je LAG „Središnja Istra“ osigurao sufinanciranje 12 projekata, čija sveukupna vrijednost iznosi 4.043.306,89 kuna. Uvjete za isplatu jest da Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donese odluku o dodjeli sredstava.

Igralište Lahi uredit će se na k.č. br. 690/1 i 690/2, na predmetnoj površini od 458 četvornih metara.

-Izgrađeno dječje igralište s antistres podlogom i spravama te ograđeno niskom ogradom i živicom doprinijet će poboljšanju društvene infrastrukture i podizanju kvalitete života lokalnog stanovništva, poručeno je iz općinske uprave.

Iz EU parlamenta – Flego: Razvoj turizma mora ići u korak s novim ‘Zelenim sporazumom’

FINALE: Naslove brane Umag i Čakovec, u utrci za najbolje gradove i Poreč, Rovinj i Novigrad