in

Gdje u Istri predati ambalažu od pesticida? Donosimo raspored

Foto Udruga CROCPA

Sakupljanje će se provoditi na nekoliko lokacija u svim županijama Hrvatske, a iz Udruge CROCPA napominju da je preporuka da se prije odlaganja plastična ambalaža tri puta ispere.

Udruga CROCPA objavila je mrežu sakupljanja ambalažnog otpada SZB za poljoprivredna gospodarstva koja trebaju imati ovjeren prateći list kao dokaz da su ovaj otpad zbrinuli na zakonom propisan način. Kao i svake godine, sakupljanje će se provoditi na nekoliko lokacija u svim županijama Hrvatske.

Tako je korisnicima osiguran besplatni povrat prazne ambalaže isključivo ovih tvrtki: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, Albaugh TKI (Pinus  Agro), BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Corteva Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Genera, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Nufarm, Monsanto, Orchem, Stockton, Syngenta Agro.

U sklopu projekta, naglašavaju, sakuplja se samo prazna primarna/opasna ambalaža navedenih proizvođača koji financiraju projekt. “Transportna kao niti ona bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja, kao primjerice mineralnih gnojiva, se ne prihvaća“, poručuju.

Preporuka je, dodaju, da se prije odlaganja plastična ambalaža triput ispere.

Za pojedinačni odvoz (količine veće od 100 kg) korisnici se trebaju javiti direktno tvrtki CIAK d.o.o. čiji su kontakti navedeni na ovdje.

Treba napomenuti da Udruga CROCPA i tvrtka C.I.A.K. d.o.o. zadržavaju pravo promjene rasporeda sakupljanja ili obustave istog u slučaju takvih preporuka Kriznog Stožera o zabrani masovnih okupljanja, prenosimo s portala Agroklub.

korona covid ilustracija pranje ruku

Istarski stožer: U subotu u Istri velik broj izliječenih

Foto Istarska županija

Gotovo milijun kuna iz proračuna županije za aktivnosti Crvenog križa Istre