in

Gotovo milijun kuna iz proračuna županije za aktivnosti Crvenog križa Istre

Foto Istarska županija

Istarski župan Boris Miletić, zajedno sa suradnicima jučer je primio ravnateljicu Društva Crvenog križa Istarske županije Sandru Stipanov i administratoricu i suradnicu na programskim aktivnostima DCKIŽ Patriciju Blažević Benković. Tom su prilikom župan Miletić i ravnateljica Stipanov potpisali dva ugovora vrijedna 984 tisuće kuna.

Miletić i Stipanov - Foto Istarska županija
Miletić i Stipanov – Foto Istarska županija

Ugovorom o financiranju u 2022. godini, a prema usvojenom programu rada i financijskom planu DCKIŽ, iz proračuna Istarske županije osigurano je 827 tisuća kuna. Drugi ugovor se pak, odnosi na financiranje troškova osiguranja i prijema osoba za boravak u karanteni u 2022. godini, za što Županija izdvaja 160 tisuća kuna.

Prilikom susreta razgovaralo se o radu i aktivnostima Društva, a ravnateljica Stipanov zahvalila je županu i Istarskoj županiji na odličnoj suradnji i dugogodišnjoj financijskoj podršci, koja seže od 1995. godine. 

Župan Miletić je istaknuo značajnu i aktivnu ulogu DCKIŽ tijekom pandemije, bilo da je riječ o sudjelovanju u radu županijskog Stožera civilne zaštite, koordiniranju karantene, radu u Call centru Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, ispomoći pri cijepljenju stanovništva i dr. Posebno su ga zanimale aktivnosti koje DCKIŽ provodi po pitanju pružanja pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine o čemu ga je izvijestila Stipanov.

Ciljevi programa rada DCKIŽ usmjereni su na jačanje volonterstva, jačanje organizacije mladih, te razvoj suradnje i partnerstva. Također, radi se i na unaprjeđenju provedbe javnih ovlasti i ostalih djelatnosti društava Crvenog križa s područja Istarske županije kroz unapređenje prve pomoći, unaprjeđenje darivanja krvi te realizacijom posebnih programa i projekata. Spomenimo tako program pripreme i djelovanja u kriznim situacijama, županijske javnozdravstvene prioriteti, azil i migracije, kao program Službe spašavanja života na vodi.

Foto Istarska županija – Kabinet župana

Foto Udruga CROCPA opasna ambalaža

Gdje u Istri predati ambalažu od pesticida? Donosimo raspored

Ilustracija - Ribarski brod Paris na vrsarskom gatu - Foto Tanja Kocijančić

Ministarstvo odgovorilo Katarini Nemet: Hrvatskim ribarima na raspolaganju 105 milijuna kuna