in

Butković: Koronavirus nije zaustavio infrastrukturne projekte

Oleg Butković - Foto Facebook

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je u Dnevniku HTV-a kako je danas spojena rasponska čelična konstrukcija Pelješkog mosta između kopna i prvog stupa koji je u moru. Naglasio je kako je do sada 27 posto čeličnih konstrukcija već montirano, a očekuje se da se ovakvom dinamikom nastavi i dalje.

Istaknuo je i da radovi na pristupnim cestama idu dobro, a krenulo je i miniranje tunela Kamenice. Dodao je da se do lipnja 2022. godine može očekivati završetak radova na pristupnim cestama, a most bi trebao biti i koji mjesec ranije završen.

Ministar Oleg Butković je kazao kako koronavirus nije zaustavio velike infrastrukturne projekte. “Nema županije, nema kraja gdje se danas ne gradi u prometnoj infrastrukturi, a novac je uglavnom iz EU- fondova. To je dobro da postoje takvi projekti, a pogotovo u ovakvim teškom vremenima uzrokovane koronavirusom”, dodao je.

Rekao je da nas očekuje još mnogo velikih infrastrukturalnih projekata, ali ne samo u prometu.

“Završetak autoceste prema Sisku bit će završen za dvije godine”

Ministar je istaknuo kako je sanacija na potresom pogođenim područjima već počela. Naglasio je kako je Vlada još prije mjesec dana donijela odluku pomoći županijskim cestama u iznosu od 25 milijuna kuna.

“Ovo je prilika da se ceste poprave i izgrade, te je ovo prilika da se standard u Sisačko-moslavačkoj županiji bude puno bolji nego do sada”, rekao je.

Butković je kazao kako je Vlada donijela i odluku da se ide u izgradnju završetka autoceste prema Sisku. Rekao je da su Hrvatske autoceste zadužene da raspišu natječaj koji mora biti raspisan do kraja veljače.

Butković je istaknuo kako je taj projekt vrijedan 300 milijuna kuna. Cijela dionica bi trebala biti završena za dvije godine.

“Najviše ulaganja u željezničku infrastrukturu”

Poručio je kako će se ipak najviše ulagati u željezničku infrastrukturu, a već sada se ulaže milijardu i pol eura. Dodao je kako se ulaže i u kupnju novih vlakova, te da su ti projekti već potpisani i raspisani su natječaji.

Ministar je kazao kako je ovo desetljeće ulaganja u željeznice.

Izvor N1

Od ponoći nove cijene goriva

Kozlevac: Teško mi je vjerovati da će Istra biti oaza, ali se tome nadam