in

Kozlevac: Teško mi je vjerovati da će Istra biti oaza, ali se tome nadam

Screenshot

Šef Stožera civilne zaštite Istarske županije, Dino Kozlevac, za N1 je komentirao epidemiološku situaciju u toj županiji.

“Trebamo slušati naše epidemiologe, jer jedino oni znaju kakvo je pravo stanje. Cilj je da dođemo do zelene razine”, rekao je Kozlevac u ponedjeljak za N1.

Istaknuo je da Nacionalni stožer pokazuje “izuzetno razumijevanje” za stanje u toj županiji i prijedloge županijskog stožera. “Mi imamo intenzivnu dnevnu komunikaciju i odluke koje smo predložili isključivo su utemeljene na procjeni struke, odnosno epidemiologa”, rekao je Kozlevac.

Govoreći o stanju u Istarskoj županiji, Kozlevac je rekao da je ono dobro, ali treba obratiti pozornost na stanje u okruženju.

“Ako idemo sa stanjem i uvažavajući okruženje, koje nije dobro, ni u Sloveniji ni u Italiji ni u ostatku Europe, teško mi je vjerovati da ćemo mi biti oaza, ja bih volio da to bude tako. Sutra (utorak op. a.) imamo sastanak s cehom ugostitelja gdje ćemo predložiti moguće popuštanje mjera ovisno o situaciji. Ne bih prejudicirao, ali ide to u dobrom pravcu”, rekao je Kozlevac.

Dio ugostitelja koristit će mjeru, dio neće, ali svi očekuju pravo otvaranje, početak sezone, a to je pred Uskrs, objasnio je. “Uvjet za to je dobra epidemiološka situacija, isključivo se time vodimo, a brojke koje imamo govore u prilog tome”, rekao je Kozlevac.

Građanima se beskrajno zahvaljuje na dosadašnjem poštivanju mjera i pozvao ih je da to i dalje čine. “Opasnost nije prošla, uz cijepljenje koje ćemo intenzivnije provoditi i na taj način nadamo se doći do dobre situacije”, rekao je Kozlevac, objavio je N1.

Butković: Koronavirus nije zaustavio infrastrukturne projekte

Za ulazak u Austriju obvezan test, Talijani bijesni