in

Carel Adriatic, Hempel i Pab Akrapović dobitnici ZLATNE KUNE – Priznanje i Radio Istri

Dobitnici priznanja

Na sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Pula, koja je održana u Labinu, dodijeljene su plakete Zlatna kuna najuspješnijim istarskim tvrtkama prema ostvarenim rezultatima poslovanja u 2020. godini u tri kategorije.

sjednica gospodarskog vijeća labin hrvatska gospodarska komora županijska komora pula
Sa sjednice Gospodarskog vijeća HGK-a u Labinu

Buzetska tvrtka PAB Akrapović dobitnik je Zlatne kune u kategoriji malih trgovačkih društava. U kategoriji srednjih trgovačkih društava nagrađen je Hempel iz Umaga, dok je labinski Carel Adriatic nagrađen plaketom Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava.

Predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je kako se Zlatnom kunom nagrađuje izvrsnost poslovanja. Svi laureati dolaze iz prerađivačke industrije, stvaratelji su novih vrijednosti, vrlo kvalitetni poslodavci koji su modernim tehnologijama, novim investicijama, inovativnošću i razvijenim poslovnim modelima globalno orijentirani i konkurentni na europskom i svjetskom tržištu. Rezultati koji su postigli u prošloj 2020. godini, u izmijenjenim i otežanim okolnostima, time su značajniji.

„Ovim nagrađenim tvrtkama pokazujemo tradiciju proizvodnje, izvoznu orijentiranost, visoku kvalitetu i tržište koje nema granica“, zaključila je Jaklin Majetić.

PAB Akrapović, čija je osnovna djelatnost proizvodnja vatrogasnih kaciga, razvio se iz male obrtničke radionice u modernu, visokotehnološku i svjetski poznatu tvrtku. Inovativni proizvodi vrhunske kvalitete proizvode se na temelju vlastitog istraživanja i razvoja, i plasiraju u izvoz širom svijeta. Tvrtka je posvećena održavanju najviših standarda u svim razvojnim koracima i proizvodnim procesima kako bi se osigurala najviša razina zaštite i najbolja kvaliteta proizvoda.

U više od 60 godina poslovanja, Hempel prebrodio je recesiju, gubitak tradicionalnih tržišta, globalnu financijsku krizu, stvarajući temelje za budući razvoj. Iznimna organiziranost, visokostručan kadar, sustavna obrada tržišta te uvedeni standardi udovoljavaju zahtjevima i najizbirljivijih kupaca, čemu doprinosi i Centar za istraživanje i razvoj koji djeluje u Umagu. Hempelovi zaštitni premazi primjenjuju se u industriji u najširem smislu, kod novogradnji u brodogradnji te održavanju u pomorstvu, u industriji kontejnera te još nekoliko tržišnih segmenata.

Poslovanje Carel Adriatica u pet godina djelovanja obilježava snažan investicijski ciklus, zapošljavanje lokalnog stanovništva i povezanost s lokalnom zajednicom. Specijalizirana za  tehnologije upravljanja i ovlaživanja u području klimatizacije, hlađenja i grijanja, tvrtka je usmjerena na pružanje najučinkovitih rješenja za uštedu energije, a usluge temeljene na podacima putem IoT platforme garantiraju personaliziranu dodanu vrijednost.

Plakete Zlatna kuna preuzeli su direktor Odjela za istraživanje i razvoj u PAB Akrapović, Marko Bašić, direktor Hempela Nerio Perich i direktor Carel Adriatica Rafaelle Rossi. Čestitke nagrađenima uputili su i župan Istarske županije Boris Miletić i zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada.

Na sjednici Gospodarskog vijeća Radio Istri uručeno je priznanje HGK povodom 30 godina postojanja i uspješnog poslovanja.

Izvor HGK – Županijska komora Pula                        

škola vrsar učenici nova sportska dvorana

PROMETNA DŽUNGLA u Vrsaru za osnovce u Dječjem tjednu

požar stancija bembo vatrogasci rovinj dvd bale

Požar u Balama podmetnut?