in

Carinska i Porezna uprava u nadzoru fiskalizacije do 13. veljače – pogledajte koje su djelatnosti na udaru

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze. Nadzor je počeo u četvrtak i trajat će do 13. veljače, objavila je Carinska uprava na svojim službenim web stranicama.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama.

Obuhvaćene su djelatnosti trgovine na malo odjećom u specijaliziranim prodavaonicama, pripreme i usluživanja pića i frizerski saloni i saloni za uljepšavanje.

Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.


Ministarstvo financija poziva sve građane, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr.

Istarski policajci uče talijanski jezik

Na opatijskom koncertu Đorđa Balaševića ima tek 500 mjesta – karte su u prodaji od sutra u ponoć