in

Istarski policajci uče talijanski jezik

Foto: MUP

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Buje jučer je počeo tečaj talijanskog jezika za policijske službenike Policijske postaje Buje, objavila je Policijska uprava istarska.

Naime, zahvaljujući dobroj suradnji, Pučko otvoreno učilište Buje ponovno je iniciralo održavanje tečaja talijanskog jezika za policijske službenike te je Istarska županija prihvatila prijedlog i odlučila financirati tečaj za 21 policijskog službenika kako bi se oni dodatno profesionalno i osobno usavršili. Istarska županija vodeća je po broju turističkih dolazaka, a preko graničnih prijelaza na području Policijske postaje Buje godišnje prijeđe velik broj turista. Upravo stoga, ali i zbog činjenice da se radi o dvojezičnom području, bitno je da policijski službenici imaju dobro znanje stranih jezika kako bi građanima i turistima mogli pružiti što bolju uslugu sigurnosti.

Početku tečaja prisustvovali su gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin, ravnateljica učilišta Rosanna Bubola i ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske postaje Buje Boban Robert Paulović. Tečaj će se održavati u prostorijama Učilišta, a policijski službenici će kroz 30 sati predavanja svladati osnove talijanskog jezika i tako poboljšati svoju komunikaciju s građanima i turistima, zaključuje PU istarska.    

Likovna udruga Poreč otvara 11. veljače izložbu “Ljubav je…”

Carinska i Porezna uprava u nadzoru fiskalizacije do 13. veljače – pogledajte koje su djelatnosti na udaru