in

DVA IZ ISTRE: Objavljen popis 20 najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj

Foto StartupStockPhotos za Pixabay - Ilustracija

Portal Moj posao objavio je popis najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, na kojem je 20 tvrtki. Među njima tek su dvije iz Istarske županije.

Istraživanje je provela Alma Career Croatia koja upravlja portalom MojPosao. Vrh liste, čak 14. godinu zaredom, drži dm-drogerie markt. Drugo mjesto i ove godine zauzeo je Lidl d.o.o. dok je treće mjesto ponovno otišlo Rimac Groupi d.o.o. Među prvih pet još su i Müller trgovina i A1 Hrvatska.

– Lista najpoželjnijih poslodavaca u 2023. otkriva da tehnološke kompanije privlače sve veći interes radnika jer je zamjetan skok tehnoloških kompanija kao što su Google Hrvatska, Microsoft Hrvatska te Ericsson Nikola Tesla, a koje su ove godine ušle u top 20, prenosi portal Poslovni dnevnik.

najbolji poslodavci
Izvor Moj posao

Kako je objavio specijalizirani portal Moj posao, kako bi otkrili koje su to male tajne koje čine razliku među poslodavcima, ispitanike su zamolili da odaberu do tri faktora koja po njihovom mišljenju najpoželjniji poslodavac mora ima.

Najviše ispitanika (45%) označilo je dobre međuljudske odnose, odnosno dobru atmosferu na radnom mjestu kao ono čime ih privlače najpoželjniji poslodavci. Na drugom mjestu našao se dobar tretman od strane nadređenih, a ovu stavku je odabralo čak 43% ispitanika, dok se na trećem mjestu našla sigurnost radnog mjesta (43%). Među manje bitnim faktorima su društvena odgovornost kompanije, nematerijalne beneficije te prilika za hijerarhijsko napredovanje. 

Cijeli članak pročitajte na linku:

MojPosao.net – dm-drogerie markt, Lidl i Rimac Group i dalje najpoželjniji poslodavcihttps://www.moj-posao.net/HR/Articles/Details/83959/dm-drogerie-markt-Lidl-i-Rimac-Group-i-dalje-najpozeljniji-poslodavci/#ixzz8RLMpCoXv

poreč ids sabor

Paus na 37. Saboru IDS-a u POREČU: Za svakega čovika svaki metar naše Istre. Pokazali smo da znamo izvući maksimum

buje maškare karneval ilustracija

Odgađa se nedjeljni Bujski karneval. U utorak dječje maškare, slijedi paljenje pusta